Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Paź 19, 2021 16:17
mrok31337 napisał/a:
Czy da siÄ coĹ zrobiÄ, Ĺźeby nie wylogowywaĹo mnie z forum co 5min?
Mnie wprawdzie Bitdefender czÄsto ostrzega o niepewnej stronie ale pozwala wejĹÄ po klikniÄciu na "Rozumiem ale pozwĂłl wejĹÄ", natomiast strona chodzi bez wylogowywania caĹymi godzinami. UĹźywam przeglÄ darki Wujka Google czyli "Chrome". MoĹźe to wina Twej przeglÄ darki ?
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Paź 19, 2021 20:11
Scotty_, Co znaczy traci logowanie ? Czy to znaczy przerzuca CiÄ na stronÄ niezalogowanÄ albo w ogĂłle z strony NTV,NT ? Masz zapisane hasĹo w Chrome ? MoĹźe daĹeĹ hasĹo : "Nigdy nie zapisuj".
Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1153 Skąd: Warszawa-ZachĂłd
Wysłany: Sro Paź 20, 2021 12:16
Cytat:
DĹugoĹÄ Sesji [ sekundy ]
Aktualizacja informacji o obecnoĹci uĹźytkownika na forum jest zmieniana co 60 sekund, natomiast po przekroczeniu czasu nieobecnoĹci na forum przekraczajÄ cego tÄ wartoĹÄ z prawej strony, dopisywana jest kolejna wizyta uĹźytkownika i zostaje wyzerowany czas obecnoĹci uĹźytkownika na forum. Sugerowana wartoĹÄ: 300-1500 sekund (5-25 minut)
A to byĹo zmieniane? Bo kiedyĹ nie byĹo tego problemu. KlikaĹem sobie na "odĹwieĹź" w przeglÄ darce i pokazywaĹo mi nowe posty. Teraz klikam odĹwieĹź i muszÄ siÄ logowaÄ na nowo
Brt, a czemu nie dziaĹa to pole wyboru "Zaloguj mnie automatycznie przy kaĹźdej wizycie"? W sensie zaznaczyÄ moĹźna, ale nic to nie zmienia. Bo pewnie ta funkcjonalnoĹÄ zostaĹa wyciÄta lub zmodyfikowana i dlatego te problemy z czÄstym logowaniem siÄ.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Wysłany: Pią Paź 22, 2021 10:25
U mnie rewelacja!!!! PozostawiĹem komputer na uĹpieniu wczoraj i przez zapomnienie idÄ c spaÄ nie zamknÄ Ĺem Ĺźadnego okna ani nie wyĹÄ czyĹem komputera. Dzisiaj o 10 - tej po klikniÄciu na enter jestem na portalu bez logowania czyli 1200 sekund mnie nie wyrzuciĹo z naszej strony NTV/NT. Przypadek?
P.S Odznaczenie logowania przy kaĹźdej wizycie teĹź u mnie nie dziaĹa ale to mi nie przeszkadza.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1153 Skąd: Warszawa-ZachĂłd
Wysłany: Nie Paź 24, 2021 10:41
mrok31337, W sumie nic.
Jest moĹźliwoĹÄ, Ĺźe podczas migracji coĹ siÄ rozjechaĹo z konfiguracjÄ .
Scotty_, A dziaĹaĹo to wczeĹniej? Nie korzystam z tej opcji i nie zwrĂłciĹem uwagi.
izywec, W dzisiejszych czasach przeglÄ darki same teĹź potrafiÄ "podbijaÄ" sesje.
CiÄzko mi powiedzieÄ od rÄki dlaczego tak jest. Miejsc do sprawdzenia jest wiele. Postaram siÄ w wolnej chwili to ogarnÄ Ä.
Brt, odpowiem tak, Ĺźe od pewnego czasu nie dziaĹa. Nie jestem w stanie jednoznacznie powiedzieÄ od kiedy nie dziaĹa, ale wczeĹniej nie pamiÄtaĹem Ĺźeby byĹa koniecznoĹÄ logowania siÄ po zaznaczeniu automatycznego logowania. Po prostu otwieraĹem stronÄ i juĹź siÄ pojawiaĹo, Ĺźe jestem zalogowany.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Wysłany: Pon Paź 25, 2021 13:21
U mnie automatyczne logowanie chyba bardzo dawno nie dziaĹaĹo tzn. odhaczanie niczego nie zmieniaĹo.
Teraz nie mam Ĺźadnych kĹopotĂłw z logowaniem jedynie mĂłj Bitdefender (antywirus) czasami przypomina, Ĺźe strona nasza jest "niezabezpieczona" ale pozwala warunkowo wejĹÄ.
To tyle!
PozostajÄ "skrytoczytaczem" w tym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum