Spoko Panowie,
płaską da radę naprawdę samemu fajnie zrobić i nie potrzeba do tego dodatkowej pary rąk (byle jechać symetrycznie)... a taker za 30 zł styknie (byle by można było sprężynę skręcić). Jak się zszywkę źle przystrzeli zawsze można wydłubać i poprawić. kilka razy robiłem kanapy, jak wsadzałem żel w siodło junaczka małżonki to cała robota, czyli "oskurowanie" wycięcie wcinki na żel, wklejenie wierzchniej pianki i ponowne okrycie i przystrzelenie zszywek zajęły mi łącznie... ze 3 godziny.
Widzę, że niektóre Reverki maja chudsze kanapy, moja jest bardziej napompowana. Czy ta szczuplejsza będzie pasowała do mojej czy inne mocowania? Nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji
podejrzewam że te "napompowane" jak mówisz , to już były jakoś amatorsko podnoszone z tego wzgflędu że (co nie jest tajemnicą) Reverki są najodpowiedniejsze dla kierowników do max 175 cm wzrostu - chodzi o kat ugięcia kolan . Jak ktoś był wyższy a chciał Reverke, to przeważnie musiał dodać gąbki pod dupsko bo inaczej nie szło na niej dłużej pojechać. Dłużej , znaczy machnąc na raz bak "do dna" i dopiero przerwa na tankowanie i nóg prostowanie.
podwyższonej już niestety nie ma na OLX a była taka jedna co miała od tylnej części praktycznie płaską kanapę podniesioną o dobre 6-7 cm!
Ja mam od Vulcana i szczerze to nie byłem nią zachwycony, bo po pierwsze to była za miękka , za mocno naciągnięta przez co się lekko szwy rozłąziły i lekko za niska. A już szczytem yło że po roku zaczął mi z niej wyłasić jakiś drut który rozerwał mi obszycie i prawie wbił się od środka w udo. Dlatego musiałem ją cala rozbebeszyć i poprawić "po mojemu" , podkleić rozerwanie i tera jest git.
_________________ SHL M11 z 62r. , WSK Garbuska z 68r. , skuterek Motobi z Hondowskim silniczkiem, Transalp 600 PD10, Dominator NX125 z 98r. , NTV-ka Reverka RC33.
Gmole do RC33 zrobię , jeśli ktoś potrzebuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum