Mam nadzieję, że uzupełnienie oleju pomoże. To mój pierwszy motocykl z kardanem i druga w życiu vka a trochę motocykli miałem. Sprzęgło chodzi mega głośno ale akurat z ta wyminą się liczyłem od początku.
Ciekawy jestem czy chociaż kropelka oleju jest w wale.
Ciekawy jestem czy chociaż kropelka oleju jest w wale.
Tego za bardzo nie rozumiem. Chyba chodzi Ci o wymianę, a nie uzupełnienie. I tu rodzi się magiczne pytanie, jeżeli faktycznie nigdy nie był wymieniony olej, jak uszczelnienie zareaguje na nowy, może dojść do rozszczelnienia, ale nie musi, trochę loteria.
Coś tam musi być, nie smarujesz, nie jedziesz ale gluty będą, warto by było przepłukać/wyczyścić. Uważaj przy odkręcaniu, dobrze mieć w zapasie nowe korki.
Miałem na myśli wymianę oczywiście. Przepłukać to mogę chyba tylko czystym olejem?
Jakieś pomysły gdzie ja taki korek dostane od reki? Na allegro jest tylko jeden bez oringu.
U mnie sprzęgło hałasuje, ale problem jest inny. Po wbiciu biegu i puszczeniu sprzęgła słychać (chwilę potem) pojedynczy stuk dość głośny taki jak przy wrzucaniu jedynki. Motocykl jedzie normalnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum