Wysłany: Sob Cze 06, 2009 22:20 Zawory i łańcuch rozrządu w devillce
Mam pytanie czy regulacja zaworów w devci jest hydrauliczna czy tradycyjna śrubkowa?? Już wlasciwie nie wiem.
I jeszcze jedno pytanie ile mozna mniej wiecej przejechac km od skonczenia się regulacji napinacza rozrzadu. W serwisie po obejrzeniu luzu na łańcuszku powiedzieli mi ze jeszcze ok 10tys km moge spokojnie zrobic na nim pomóżcie.
Pomógł: 15 razy Wiek: 34 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 20:49
Z tego co wiem to na śrubkach. Dziwne trochę że niby Ci się już kończy, ile moto już ma na liczniku?
Tomek
biker111 [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 23:30
licznikowo 50tys km ale ile naprawde ma kilometrow to nie wiem.tylko w serwisie mi powiedzieli zr jeszcze 10tys km a znow znajomy ktory tez sie zna na tych zeczach mowi ze nie slyszy zadnego łancuszka i ze nie powinienem go wymiac po takim przebiegu
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 19:13
Regulacja zaworów co 12tyś km lub 12 miesięcy (regulacja śrubowa). Łańcuszek rozrządu - dożywotni. U brata w Revere na silniku w okolicach 70 tyś mil (112kkm) i niewielki luz na łańcuszku (na pewno nie wymagający interwencji).
Chyba ktoś chcę Cię naciągnąć z ta regulacja. Na innych forach nie spotkałem się jeszcze z opisami aby ktoś zabierał się za napinanie łańcuszka rozrządu.
Ente Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 195 Skąd: Lüneburg-Niemcy
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 20:00
w NTV jest wskaznik napiecia(zuzycia)lancuszka rozrzadu.kazdy moze w swoim
silniku to sprawdzic majac troche czasu.Taniej wychodzi sprawdzic niz wydac niepotrzebne ponad 1000zl.Szukaj>Problemy techniczne>Lancuszek rozrzadu.
Wiem że temat trochę stary , ale czy mógłbym prosić o podanie lokalizacji wskażników napięcia łańcuchów rozrządu ?
Mam dziwne wrażenie że przy 4000 ob/min słyszę jakiś chrobot , podejrzewam sprawcę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum