Wysłany: Nie Cze 07, 2020 12:23 Pomoc dla Pana Erwina .
Panowie wiem że latamy współczesnymi maszynami i wielu z nas nie po drodze do starych rupieci .
Jednak mam nadzieję że choć część z nas kocha także motocykle historyczne , kilka dni temu spłonęła kolekcja Pana Erwina Gorczycy i myślę że należy pomóc .
Sam wiele lat temu macałem na zlocie jego Sokoła 1000 no dobra patrzyłem tylko by w niczym nie uronić tej pięknej maszynie z niekłamaną złością patrzyłem jak jakiś gnojek wdrapał się na siodełko kierowcy i mandrował manetkami i nagle krzyczy do swojego rówieśnika Ty pacz on ma dwa gazy
Tu link do artykułu w ŚM.
A dzisiaj jeździłem po tych drogach, które widać na filmie z Harleyem. Nawet wdrapałem się na widoczny przez chwilę zamek Kamieniec. Słyszałem o zbiorach Erwina Gorczycy, które były prezentowane w ŚM. Kto by przypuszczał , że tak szybko można stracić tyle cennych motocykli. Na pewno warto pomóc, aby choć część kolekcji mogła wrócić do życia i cieszyć nasze zmysły.
_________________ Prędkość wcale nie zabija, robi to nagłe zatrzymanie.
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Nie Cze 07, 2020 22:47
Bardzo przykra sprawa. Ja już wcześniej gdzieś o tym wypadku czytałem.
No, szkoda maszyn i człowieka.
Jeżeli jakoś będę mógł pomóc, to pomogę. Na razie niestety nie nawalę, bo sam walczę z kryzysem.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum