Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Sro Maj 16, 2018 08:18
Prawda, prawda. Te znaki są w wersji dla oznakowania pionowego.
To smutne, że ekipa Puchalskiego nie potrafi przypilnować nawet tak prostej rzeczy jak malowanie oznakowania. To nawet nie chodzi o ruszenie głową, tylko skorzystanie z gotowca: Załącznik do Rozporządzenia w sprawie Znaków i Sygnałów Drogowych.
[Teoria Spiskowa ON]
Może uważają, że ten test "i tak się nie uda".
Więc zrobili tak, by jak najmniej było do frezowania i wypalania farby
[Teoria Spiskowa OFF]
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
Rafał Trzaskowski @trzaskowski_
Po 2 sezonach testów czas na ostateczną decyzję: w
@warszawa motocykliści będą mogli jeździć po buspasach! Pilotaż tego rozwiązania przyniósł pozytywne wyniki, dlatego z przyjemnością wdrożymy je na stałe. Zmiany w organizacji ruchu i oznakowaniu będą wprowadzane już od kwietnia.
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
gizyck
Wysłany: Sob Lut 29, 2020 10:07
Tylko pamiętajcie, że buspasem można jeździć, gdy pozwala na to znak. Na tablicy musi być dopisek o motocyklach. Inaczej może być 100 PLN i 1 punkt karny za jazdę niewłaściwym pasem. Wiem, bo 1,5 roku temu prawie dostałem mandat za to w Krakowie. Podsumowując: sytuację na drodze regulują znaki.
I gitara. Przyda się żeby w korku się nie przeciskać. Dzięki za info!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum