Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 412 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Sob Sie 03, 2019 09:21
Normalne, wyrzuca nie przepalone paliwo do wydechu. Kwestia, jak często się to dzieje i w jakim stopniu. Jak za często - może być konieczna korekta dawki paliwa/zapłonu.
Romet Ogar 902 '85 --> Simson S51 '90 --> XL600V '92 white-UNI ('13-'15) vel "Krecik" --> NTV 650V '99 Black-PEARL ('15-'24) vel "Czarnula" + NT 700VA '10 Silver ('22-??) vel Hanka
andrzejek
Wysłany: Sob Sie 10, 2019 07:48
Witam
Dziękuję za podpowiedzi. Tak też myślałem, że paliwo dopala się w tłumiku. Nie zdarza się za często z reguły na niskim biegu przy małej prędkości i hamowaniu silnikiem.
Pozdrawiam
Jeśli masz podwójne kolektory wydechowe (podobnie jak devilki), to sprawdź też ich szczelność, szczególnie przy zgrzewach przed łączeniem z tłumikiem. Niewielka dziurka potrafi nieźle strzelić.
Potwierdzam moja devi strzela jak szalona ostatnio . linka chyba się zacieła od ssania bo w połowie dopiero czuje ze ciagne linke a jak ssanie zaciagne na maxa do zalewa ja i sama bene czuć. Jak odpuszczam gaz to kanonada pierdów się wydobywa i sadza w tłumiku się zbiera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum