Wysłany: Nie Lip 14, 2019 20:19 Witajcie Deauvianci!
CzeĹÄ wszystkim!
Wodnick pozdrawia jako nowy uĹźytkownik Ĺlicznej maszyny!
Po doĹÄ dĹugich poszukiwaniach nabyĹem drogÄ kupna Deauville 700.
Pierwsza rejestracja 2012, przebieg 7990 km - oryginalny i pewny
Generalnie Devillka jak nowa
WynalazĹem jÄ w Szwajcarii i przytargaĹem busem samodzielnie.
JuĹź oclona i zarejestrowana, pierwsza trasa ok. 280 kilometrĂłw za mnÄ i muszÄ przyznaÄ, Ĺźe wybĂłr tego modelu to wybĂłr ze wszech miar sĹuszny!
Najbardziej baĹem siÄ, czy dla goĹcia o wzroĹcie 192 cm nie bÄdzie za maĹa, jak mnie straszyli, ale uwaĹźam, Ĺźe pasuje mi bardzo dobrze. Jest mega wygodna, Ĺwietnie siÄ prowadzi i o to chodziĹo.
Poza tym wspaniaĹe wyglÄ da, Czarnula jak siÄ patrzy!
Dodatkowo dostaĹem z niÄ nowe szerokie pokrywy kufrĂłw z torbami i 45 litrowy Top Case Hondy. Chyba nienajgorszy zakup
Niebawem zapodam parÄ fotek, ale najpierw zaĹoĹźÄ halogeny (udaĹo mi siÄ kupiÄ nowe oryginalne!) deflektory gĂłrne i dolny i zmieniÄ ĹźarĂłwki na jakieĹ Nightbreakery.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie caĹÄ EkipÄ i do zobaczenia na trasie!
Za motocykl zapĹaciĹem 4000 EUR, cĹo 6%, do tego VAT w Polsce (23% od ceny zakupu) i koszt agencji celnej.
Naprawdopodobniej znalazĹ bym w Polsce „pereĹkÄ” lub innÄ „igĹÄ” za mniejsze pieniÄ dze, ale waĹźny byĹ dla mnie zakup motocykla dobrego, nie koniecznie najtaĹszego.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Lip 15, 2019 21:20
Oby Ci sĹuĹźyĹa, choÄ z tym wzrostem to na dĹuĹźszych trasach jednak moĹźesz mieÄ problem.
Na dystansach do 200 km mĂłj siwek NT650V byĹ doskonaĹym Ĺrodkiem transportu, ale jak siÄ przejechaĹem parÄ razy trochÄ dalej, to jednak krzyĹź bolaĹ, a kolana napierdzielaĹy. Co prawda NTV700 jest inaczej skrojona i siedzi siÄ wygodniej, to jednak czujÄ, Ĺźe za jakiĹ czas ĹciÄ gniesz od HelwetĂłw jakÄ FuJaRÄ albo innego Tygrysa czy biaĹo-niebieskie ĹmigĹo.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum