Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Sro Cze 05, 2019 18:29
To gwiazda szeryfa, pierwsza odstrzału.
Potem jakieś zestarzałe już nieprzezroczyste folie ochronne, ogarnięcie tematu mocowania telefonu i kamery, a na koniec nowy kufer centralny, bo ten co jest ma jakieś dziury po kablach. Niemiec tam chyba jakąś dyskotekę przenośną woził.
Chyba na FJR czy ST 1300 kończą. Owszem, przejściowo też na GS, ale docelowo nadal w japońską myśl technologiczną.
PS. Zdrowo znoś germańca
_________________ Romet Ogar 200, WSK 125, ETZ 250, Honda CB 500, NT650V Deauville (RC47), Yamaha FJR 1300.
Człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc się podnieść - Gabriel Garcia Marquez
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Cze 10, 2019 13:07
A żebyś wiedział, że brałem FJR pod uwagę, nawet oglądałem. I odrzuciłem w rozważaniach. Wcale nie siedziało mi sie na niej jakoś zauważalnie wygodniej niż na Deauville. Większa, szybsza, to tak. Ale nie wygodniejsza. Tymczasem to było podstawowe kryterium. Miało być z kardanem, mocniejsze i wygodniejsza właśnie.
[ Dodano: Pon Cze 10, 2019 20:04 ]
Na pewno FJR jest fajna. Pewnie ST1300 też, choć jak la mnie to za duży kloc jak na moc silnika i jakoś nie rusza mnie ta maszyna w ogóle. Jednak obie mają dla mnie jedną wadę - pozycja za kierownicą. Trzeba się pochylić prawie jak w Deauville, a tej miałem dość po kilku jazdach, gdy dziennie zrobiłem ponad 500 km. To nie na mój krzyż. Wolę Germańca, BMW przynajmniej projektowało motocykl dla Europejczyków, a nie małych skośnookich ludzików.
Obecnie to ja bym powiedział, że sporo osób kończy na motocyklach klasy adventure jakby nie było mamy prawdziwy wysyp maszyn do ciorania po bezdrożach, a jakoś te duże turystyki poszły w niepamięć lub nowych modeli po prostu nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum