Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 12:38
Wielkie mi halo, na Google Maps (czyli natywna navi iPhonĂłw i AndroidĂłw) nadal nie ma wiÄkszoĹci obwodnicy autostradowej miasta stoĹecznego Dolnego ĹlÄ ska, tak wielce przez dziesiÄciolecia wyczekiwanej, ogromnym wysiĹkiem zbudowanej, z najwiÄkszym na Ĺwiecie mostem betonowym o jednym pylonie wymyĹlonej... Biedny innostraniec bÄdzie waliĹ w korkach przez centrum miasta na Euro. I dobrze mu, niech ma!
Ja uĹźywam iGo na Androidzie... chociaĹź ostatnio siÄ zawiodĹem - pobraĹem sobie mapy datowane na ostatni kwartaĹ 2011 roku i wyobraĹşcie sobie
To nie jest wina IGO jako takiego tylko dostawcy map. ZauwaĹź, Ĺźe na IGO sÄ mapy od 3 róşnych producentĂłw: Navteq ( Garmin ), Teleatlas ( obecnie TomTom ) i dostawcy lokalni ( dla Polaski emapa ). W zaleĹźnoĹci od tego jakie wagi dostawca map przypisze do danej drogi, tak IGO wyznacza trasy.
Z doĹwiadczenia wiem, Ĺźe najdokĹadniejsza jest Emapa ( jest kaĹźde zadupie ) ale czasem potrafi rzuciÄ w krzaki. Z kolei do przejazdĂłw dĹugodystansowych lepsza jest TomTom - mniej drĂłg i ulic ale mniej bĹÄdĂłw. Navteq jest najgorszy.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 21:57
Ja polecam TomTom'a i tyle .
Nie polecam natomiast Sygic'a. Mam zainstalowanego w iPhonie i jakoĹ to dziaĹa (moĹźna powiedzieÄ, Ĺźe jak za te pieniÄ dze to OK), ale nie ma czym siÄ podniecaÄ.
Navigon teĹź byĹ w miarÄ, ale do Tom'ka mu (IMO) sporo brakuje.
_________________ SHL M11 '65, zwłoki Osy i WSKi .
To nie jest wina IGO jako takiego tylko dostawcy map...
A widzisz, to duĹźo tĹumaczy - te mapy ktĂłre mam sÄ od navteq moĹźe dlatego takie cuda.
Z drugiej strony poza tÄ wróşonÄ autostradÄ nie narzekam - do ParyĹźa mnie doprowadziĹo (co chyba nie byĹo trudne biorÄ c pod uwagÄ autostrady za granicÄ )... Ale podoba siÄ mi Ĺźe wyĹwietlaĹa na ktĂłrym pasie ruchu mam siÄ ustawiÄ, bardzo przydatne to byĹo
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 21:17
Ja od kilku tygodni latam z navi Tomtom Rider Urban ( rider 3).
Super sprawa to specjalne menu ktĂłre moĹźna w rÄkawicy obsĹugiwaÄ.
Mega czytelny ekran, nawet w silnym Ĺwietle sĹonecznym.
Maszyna jest oczywiĹcie wodoszczelna.
Dodatkowo, podczas wyboru drogi, poza standardami typu krĂłtka, szybka itp jest "droga krÄta" - dziaĹa to suuuuuper fajowo.
Do tego takie "smaczki" jak serwisy motocyklowe w POI i inne fajne udogodnienia typowo motocyklowe.
Ja polecam iGo na Androida. DziaĹa offline, mapy na caĹÄ EuropÄ.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum