andrzejek
Wysłany: Pią Sie 24, 2018 08:49 Nie można spuścić płynu chłodniczego.
Witam
NTV 650 Revere jak w temacie, odkręcam korek wlewu do chłodnicy, zdejmuję korek zbiorniczka wyrównawczego, podstawiam duże naczynie pod silnik, odkręcam śrubę spustu płynu na pompie ... i nic płyn delikatnie sobie kapie. W chłodnicy płyn jest bo po poluzowaniu węży płyn z nich leci natomiast na dole prawie nic. Czynności wykonywane były na zimnym silniku.
Czy ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?
Pozdrawiam
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Pią Sie 24, 2018 09:38
Zamów w Hondzie uszczelkę pokrywy pompy wody (jest tania) i odkręć cały dekiel pompy. Jak płyn mmo zdjęcia korków nie schodzi to coś raczej jest przypchane, dmuchaniem raczej tego nie usuniesz (choć nie zaszkodzi spróbować)
Miałem podobny problem.
Mój poprzednik wkręcił śrubę na silikon. "Gumowy" korek który powstał na końcu śrubki wydłubałem wykałaczką .
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Odkręć przewód przy pompie wody, łaski nie robi do góry nie poleci. I koniecznie...
Krzysztof_nowy napisał/a:
Zamów w Hondzie uszczelkę pokrywy pompy wody (jest tania) i odkręć cały dekiel pompy. Jak płyn mmo zdjęcia korków nie schodzi to coś raczej jest przypchane, dmuchaniem raczej tego nie usuniesz (choć nie zaszkodzi spróbować)
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
andrzejek
Wysłany: Sro Sie 29, 2018 08:43
Witam
Dziękuję za owocne porady. Zdecydowałem się rozkręcić pompę i po poluzowaniu śrub mocujących i poruszeniu pompą nagle przez otwór spustowy siknął płyn. W pompie było trochę mułu więc być może to była przyczyna.
Pozdrawiam
W pompie było trochę mułu więc być może to była przyczyna.
Czyli zakorkowane
No to pięknie, że problem rozwiązany!
Teraz szybciutko wszystko poskładać i...wioooo, bo jeszcze ciepło zapowiadają!
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum