Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 30 Sie 2017 Posty: 119 Skąd: Tychy
Wysłany: Sro Gru 13, 2017 08:15
Nie ma problemu z ubezpieczeniem Assistance w przypadku samochodu z motocyklem jest już trudniej.Nie wiele towarzystw chce ubezpieczać motocykle a jak chcą to za dość spore pieniądze.Ale znalazłem w Allianz ubezpieczenie Assistance dla moto na dowolnie wybrany czas i w wersji premium dla 1 osoby koszt tygodniowego ubezpieczenia to nie co ponad 100 zł.(może komuś się przyda ta informacja)
A ja mam pytanie bo jestem zainteresowany tym assistance od PZMotu tylko jestem ciekaw jak to wszystko wychodzi w praniu czyli co wtedy gdy faktycznie w drodze zdarzy się awaria. Ktoś był zmuszony korzystać z tego assistance?
Pankrax
Wysłany: Sro Kwi 18, 2018 11:14
Z tego co pamiętam to w zeszlym roku OC wyszło mnie 197, a NWW 79. W tym roku mam już jakieś zniżki za kontynuacje i bezszkodowość, więc trochę lepiej wyjdzie ale i tak bez szału;p
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Lut 2017 Posty: 536 Skąd: powiat poznański
Wysłany: Sro Kwi 18, 2018 20:23
ERGO HESTIA oferuje specjalne ubezpieczenie dla motocyklistów. Oczywiście OC, AC, kilka wariantów NNW, ale jest też Assistance w razie WYPADKU i Assistance w razie AWARII. Ja sobie takie sprawiłem. Koszt każdego Asistansa to około 50 ziko
ERGO HESTIA oferuje specjalne ubezpieczenie dla motocyklistów. Oczywiście OC, AC, kilka wariantów NNW, ale jest też Assistance w razie WYPADKU i Assistance w razie AWARII. Ja sobie takie sprawiłem. Koszt każdego Asistansa to około 50 ziko
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Sro Maj 09, 2018 22:10
Radziu77 napisał/a:
Wydaje mi się, że wszędzie kręci się koło 130 zł (samo OC). Najlepiej iść do CUK i niech szukają najtańszego. Jeśli ma być samo OC.
Zgadza się ogólnie za samo OC.
Zastanawiam się nad dodatkami. Za dodatkową 100 PZU dokłada Asistans (fajne) i NNW.
Myślałem o PZM i PZM Asistans, oddzielnie od OC. Było by na moto i puszkę.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Ubezpieczaliśmy dziś "pszczółkę" Junaczka vel Kidena małżonki i w Warcie wyszło 119 zł za OC, moto rejestrowane w Warszawie, nie jest źle, ja trzy tygodnie temu za Devi w PZU płaciłem 154zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum