DzieĹ dobry wszystkim. Przymierzam siÄ wĹaĹnie do zakupu swojego pierwszego powaĹźniejszego moto i z tego powodu jestem na tym forum. Mam nadziejÄ, Ĺźe bÄde mial okazjÄ skorzystaÄ z wiedzy i doĹwiadczenia szanownych kolegĂłw. Pozdrawiam serdecznie. Tomasz
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 08 Lut 2017 Posty: 536 Skąd: powiat poznański
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 22:48
Zanim kupiĹem Devi650, rozwaĹźaĹem VStroma. PrzejechaĹem siÄ tym i tym, i mi podeszĹa bardziej Honda. A NTV700 to nowszy model, wiÄc dla mnie bez dyskusji Honda. ALE... Wyszukaj najbliĹźej siebie jakÄ Ĺ ofertÄ Suzuki i NTV, podjedĹş, usiÄ dĹş, przejedĹş siÄ, pomacaj... No i kwestia budĹźetu...
_________________ You meet the nicest people on a Honda
Mam juĹź upatrzonÄ jednÄ Devi 700, zarzuciĹem llinka w dziale "szukam motocykla". Dl wydaje mi siÄ nieco wyĹźszy a mam 187cm wzrostu i nie wiem co bÄdzie wygodniejsze szczegĂłlnie jak chodzi o kÄ t trzymania nĂłg.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Ja mam 1-2cm wiÄcej i na devi 700 jest sĹabo. W 650 kanapa byĹa wyĹźej. 700 jest bardziej "zbita" i siedzi siÄ z doĹÄ podkulonymi nogami.
Jak nie miaĹeĹ moĹźliwoĹci usiÄ ĹÄ to zrĂłb to koniecznie.
Ja musiaĹem podnieĹÄ u tapicera kanape o 4cm bo inaczej odejmowaĹo mi to smak Ĺźycia.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 10:25
Witaj.
187 cm to sporo. Na Devi przy tym wzroĹcie moĹźe juĹź byÄ niezbyt wygodnie.
Dobrze by byĹo abyĹ przed zakupem miaĹ okazjÄ siÄ przymierzyÄ do Devi a nawet kawaĹek przejechaÄ. Tak uwaĹźam.
Pozdrawiam i LwG
_________________ PJS
Były motocykl ... jest wynalazek
Aprilia Mana 850
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 10:47
CzeĹÄ.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Na pewno siÄ przymierzÄ do moto zanim zakupiÄ, ale tez czytaĹem Ĺźe na 700tce pozycja nĂłg niezbyt wygodna. Rozumiem, Ĺźe 650 pod tym wzglÄdem wypada lepiej.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 08 Lut 2017 Posty: 536 Skąd: powiat poznański
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 21:46
piwek21, teraz mi siÄ przypomniaĹo, Ĺźe ktoĹ kiedyĹ na forum daĹ coĹ takiego http://cycle-ergo.com/ JakiĹ tam poglÄ d co do pozycji daje, ale nie odpowie Ci na pytanie "Jak wyglÄ da wiatr?" czyli jak CiÄ bÄdzie owiewaĹo
_________________ You meet the nicest people on a Honda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum