Wysłany: Pon Sty 15, 2018 08:10 Sezon 2018 rozpoczęty
Wczoraj korzystając z pięknej słonecznej pogody wykonałem objazdówkę po okolicznych stokach narciarskich , tym samym pękło babci Hondzie 130 km w nowym sezonie a dzisiaj dojdzie kolejne kilkadziesiąt po powrocie z pracy.
Jutro sezon ma się skończyć bo zapowiadają śnieg w świetokrzyskim
arthek, Nie zapomnij domyć motocykla po wojażach, sól z ulicy potrafi zrobić duuuużo szkód.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Wysłany: Wto Sty 16, 2018 14:03
Spoko nie ma obawy, Jak jeździłem to było wszędzie słonecznie , suchutko i ani grama śniegu.
Temp średnia powietrza była w granicach -6'c do -9'C
Nie ma potrzeby mycia sprzętu.
A powiem Ci, że nie za bardzo.
Pogoda do tej pory była fatalna - przede wszystkim błoto za duże. Teraz od kilku dni jest sucho i słonecznie, więc jak ktoś się dobrze ubierze to frajda jest spora i głowa może trochę odparować po ciężkiej pracy.
Z tym, że lepiej trzymać się jednak miast i unikać miejsc zacienionych, gdzie może być woda/lód.
Pomógł: 2 razy Wiek: 64 Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Nie Lut 11, 2018 19:05
No to się pochwalę. Sezon 2018 rozpocząłem jeżdżąc od 3 do 10 lutego po południowej części Hiszpanii z grupą Time2Moto. Rewelka szczerze polecam,nie żebym reklamował.
Pomógł: 2 razy Wiek: 64 Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Pon Lut 12, 2018 19:35
Motocykle zapewniali organizatorzy,Ja wybrałem Yamahę MT 07 ,próbowałem też MT 09 oraz Ducati Multistradę .BMW też były, GS 1200,GS 800 oraz F 700 ale były zajęte.
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Wto Lut 13, 2018 10:44
Rozpoczęcie sezonu w "ciepłym kraju" się nie liczy
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
U nas też w zasadzie sezon się nie kończy.
Hmm...
A w zasadzie kończy się i zaczyna w losowym momencie, bo zimna i deszczu można się spodziewać zarówno w listopadzie, jak i maju, a ciepła i słońca w grudniu i marcu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum