Kolego, a gdzie jest ten regulator napiecia w naszych hondach? Szukam i nie moge znalezc.
Po zdjęciu siedziska będzie po prawej stronie przymocowany do ramy mniej więcej na wysokości akumulatora. Zobaczysz też go przez otwór w bocznej tylnej osłonie przed kufrem.
Znalazłem - dzięki.
Tylko jest problem - nowy kosztuje około 300zł, używka 100zł. Zaryzykuję i kupię używany regulator. Mój ma oznaczenie: SH633-12 T9.N
Pytanie: czy można sprawdzić regulator napięcia czy działa, a jeżeli tak to w jaki sposób? (zielony w tym jestem )
Nowy w ASO chyba coś koło 600, Larsson przeszło 300, ja kupiłem na allegro nowy firmy WM Motor (kod produktu: 211141290009) za 69 zł. Na razie działa. Zainstalowałem dodatkowo wskaźnik napięcia, żeby wcześniej wiedzieć, że coś jest nie tak i przeładowuje akumulator.
[ Dodano: Sro Sie 30, 2017 11:43 ]
Qrcze, znowu problem.
Wczoraj przejechałem 25 km po czym moto nie chciało zapalić. Ewidentnie problem z ładowaniem. Na krótko (z innego akumulatora) odpala bez problemu.
Podłączyłem miernik prądu do akumulatora w czasie uruchomionego biegu jałowego:
- wartość na mierniku około 12,5V (z załączonymi światłami)
- wartość na mierniku gdy światła wyłączone - około 13,1V.
[ Dodano: Nie Mar 18, 2018 17:42 ]
Witam ponownie.
Przygotowuje moto do sezonu ale nadal nie poradziłem sobie z ładowaniem.
Czy ma ktoś jakiś pomysł co i jak sprawdzić?
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Maj 01, 2018 17:32 ]
Sprawa wyjaśniona.
Padnięty był stator (alternator) i regulator napięcia. Kupiłem używki na alledrogo i teraz jest OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum