Ja jednak dam szansÄ STP i zobaczymy co na to diablica...
Wprawdzie mam pojazd o epokÄ starszy, ale jak go kupiĹem , to Ĺźeby byĹo wszystko cacy byĹem gotĂłw wlaÄ wszÄdzie i wszystko o czym przeczytam na forach
WlaĹem raz STP. MiaĹem tego na 2- 3 zbiorniki . Poprawy wprawdzie nie zauwaĹźyĹem, ale strat nie byĹo Ĺźadnych
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Jutro siÄ przejadÄ jakieĹ 300 km i zobaczymy, co siÄ stanie i jak siÄ zachowuje w czasie jazdy(...) i autostrada
Masz cierpliwoĹÄ Crew707, ja tam siÄ za mocno nie znam, ale te 300 km to doĹóş 50 km i bÄdziesz w okolicach modzka , zostaniesz tydzieĹ w okolicach, bÄdziesz na Ĺojach i wrĂłcisz zdrowym sprzÄtem. OczywiĹcie trzymam kciuki, Ĺźeby wszystko byĹo OK! A tak siÄ zapytam. Czy masz zainstalowany w devi jakiĹ alarm? Jak odbieraĹem swojÄ po przeglÄ dach usĹyszaĹem historie pewnej hayabusy. PrzyjechaĹa z alarmem kilkuletnim i nie chciaĹa jeĹşdziÄ moc na odczucie byĹa okoĹo 30 KM, seria cuĹ okoĹo 180. Po wyje...aniu alarmu moto oĹźyĹo i otrzymaĹo drugÄ mĹodoĹÄ.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Bardzo bym chciaĹ jechaÄ do Modzka, ale w mojej obecnej sytuacji, to jest caĹa wyprawa. Co innego 300 km "wokóŠkomina" i autostradÄ .
Alarmu nie mam, ale mam nawigacjÄ, ktĂłra jest podpiÄta pod starÄ instalacjÄ po navi poprzedniego wĹaĹciciela. W sumie, jak wracaĹem z Chorwacji, moja navi sama siÄ wyĹÄ czaĹa i wĹÄ czaĹa przez póŠdrogi. Później jÄ zdjÄ Ĺem, bo mnie w nocy wku...., ale instalacja zostaĹa. Nie zaszkodzi sprawdziÄ jeszcze to.
-------------------------
Wieczorem pomÄczyĹem jeszcze mojÄ DewotkÄ na nowym akumulatorze. PojeĹşdziĹem jakieĹ 80 km po gĂłrkach. Niestety lipa po caĹoĹci. To nie jest mĂłj stary motocykl SĹaba jest, nie zbiera siÄ. Na koniec sprĂłbowaĹem pokrÄciÄ Ăłsemki na pierwszym biegu bez gazu. Moto szarpie i ledwie jedzie w okolicy 1tys. obrotĂłw, a najgorsze, Ĺźe potem, mimo wciĹniÄtego sprzÄgĹa, obroty nadal sÄ ledwie 1tys., dopiero jak jÄ mocno przygazujÄ na jaĹowym, wcisnÄ jedynkÄ i ostrzej ruszÄ, to siÄ wkrÄci na te 1,2 tys. Prawy kolektor aĹź granatowy, lewy ledwie zĹoty
No nic. Trzeba walczyÄ dalej.
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Crew707, jak dasz radÄ, poruszaj w trakcje pracy lekko wtryskiwaczami. W benzynie miaĹem tak, Ĺźe oring wtryskiwacza puszaĹ przez co silnik pracowaĹ nierĂłwno i nie miaĹ mocy.
[ Dodano: Pon Cze 26, 2017 11:45 ]
Tu jeszcze kolega mechanik podpowiada co by sprawdziÄ sondy lambda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum