Wysłany: Sob Maj 27, 2017 20:47 Luz na wale przy skrzyni biegĂłw.
Witam,mam pytanie dotyczÄ ce napÄdu.Na wale od strony silnika jest luz,krÄcÄ c koĹem na wbitym biegu jest okoĹo 8 cm luzu na kole.Na samej przekĹadni przy kole jest moĹźe 1 cm.po zsuniÄciu gumowej osĹony z waĹu ruszajÄ c za krzyĹźak wyczuwalny jest teĹź luz poprzeczny jak by w obudowie skrzyni.Czy to jest norma czy ten luz jest za duĹźy?Czy moĹźna ĹciÄ gnÄ Ä obudowÄ przekĹadni przy silniku Ĺźeby oceniÄ stan ĹoĹźysk waĹu napÄdowego? Mam jeszcze pytanie dotyczÄ ce oceny ĹaĹcuszka rozrzÄ du,w jaki sposĂłb moĹźna okreĹliÄ jego stan?Jestem przed regulacjÄ zaworĂłw wiÄc ĹaĹcuszek bÄdzie widoczny.Dzisiaj byĹem u dwĂłch mechanikĂłw w sprawie ,,twardej'' pracy silnika w zakresie obrotĂłw miÄdzy 3500 a 4500.Jeden stwierdziĹ Ĺźebym tankowaĹ benzynÄ 98 i w ten sposĂłb pozbÄdÄ siÄ spalania stukowego a drugi Ĺźe ĹaĹcuszek jest wyciÄ gniÄty i ,,twarda'' praca silnika jest tego objawem. Z gĂłry dziÄki za jakiekolwiek uwagi i podpowiedzi.
[ Dodano: Sob Maj 27, 2017 20:54 ]
MoĹźe ktoĹ z forumowiczĂłw wybiera siÄ jutro 28.05.17 do Barkowa koĹo Ĺťmigrodu na zlot to moĹźna by to oceniÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum