Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 193 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 16:49 Hałas w okolicy przekładni - dźwigni zmiany biegów
Hej, mamy tego "kardana" i wiadomo wali na wolnych obrotach bo tak ma. Ale u mnie pojawił się dziwny metaliczny dźwięk w okolicy tej gumy (nr 3 schemat): pod plastikową osłoną koło dźwigni zmiany biegów
Ale jak dam na centralkę , luz, i ruszam kołem to także w tym miejscu jest ten szum.
A może to normalne?
Edytuje i dorzucam filmiki 2 bo wydaje mi się że jednak to jest tylny cylinder...
Nie pali mi ani na biało ani na niebiesko, standardowo. Kolor świec również taka kawa z mlekiem.
Nie wiem co jest w środku może jakieś łożysko..
Po konsultacji z Borysem w sumie masz racje Borys, że rzadko wysiada ta część.
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Cze 13, 2017 08:11
Dźwięk typowy dla padniętego łożyska. Uważaj żeby nie zaczęła się strugać przekładnia lub by nie wysypało się łożysko. Może mieć to dodatkowe nieprzyjemne konsekwencje dla silnika i podzespołów
Jakby nie patrzeć, podpowiedź się przyda "na przyszłość". Jest to potwierdzenie, że funkcjadziałaRrudzki79, BRAWO! Ktoś inny by to olał, super, że się podzieliłeś swoją wiedzą!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum