Wysłany: Nie Mar 05, 2017 08:51 licznik kilometrów nie działa
witam rozbierał ktoś zegary? nie kręcą się kilometry na liczniku , działa tylko przebieg kasowany. dziwnie to wygląda na przeglądach bo 3 rok juz mam ten sam przebieg , nie przeszkadzało mi to ale może czas to naprawić. co może być przyczyną ?
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 11:44
Nie śpiesz się. Naprawisz przed samą sprzedażą, ie będziesz musiał budzika odkręcać. A szczęśliwemu nabywcy powiesz, że moto w ogóle nie jeździło tylko stało w salonie przy kominku a ty sobie go pucowałeś
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 16:56
Tak na poważnie, to skoro działa tylko podlicznik, to problem jest w samym zegarze, a nie w lince czy też przy kole na ślimaku. A weź i rozkręć ten licznik w mak i może Ci się uda to naprawić. Niewiele ryzykujesz a w najgorszym razie kupisz sprawną używkę i wymienisz
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 20 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 19:53
sgtcop13, jak rysiek25, zepsuje, to może niemiło zdziwić się ceną używek
rysiek25, do kubka dostęp w miarę łatwy. Wyjęcie całego kubka z obudowy trochę problematyczne przez pokrętło kasowania przebiegu, tam chyba jakiś wkręcik siedzi.
Z takim rozebranym jak sam nic nie wydumasz to uderzaj do zegarmistrza.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum