Jon 45
Wiek: 63 Dołączył: 31 Gru 2014 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 21:25
Witam ,pozwolicie ze podĹÄ cze siÄ do tego tematu, dzisiaj chciaĹem odpaliÄ swojÄ DewilkÄ i kicha jesieniÄ paliĹa normalnie , rozrusznik kreciĹ i nic , wiem musze sprawdziÄ swiece i moĹźe tÄ pompÄ , jakieĹ inne sugestie?
Witam ,pozwolicie ze podĹÄ cze siÄ do tego tematu, dzisiaj chciaĹem odpaliÄ swojÄ DewilkÄ i kicha jesieniÄ paliĹa normalnie , rozrusznik kreciĹ i nic , wiem musze sprawdziÄ swiece i moĹźe tÄ pompÄ , jakieĹ inne sugestie?
Tak - napisz konkretnie co siÄ dzieje/jakie reakcje rozrusznika itd... Temat waĹkowany co rok, wiÄc coĹ na forum siÄ znajdzie...
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Spawam plastiki.
Pokud jsem pomohl, stiskn?te tla?ítko ↑
Jon 45
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 22:39
Nic sie nie dzieje wĹasnie ,rozrusznik kreci mocno .wĹÄ czony jest prostownik i silnik nie chce zaskoczyc .
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lut 26, 2017 15:56
Przy czerwonym guziku na off to w Devi raczej rozrusznik nie zakrÄci. Obstawiam brak paliwa w gaĹşnikach. Zanim pompa nabije, to akumulator zdechnie 😉 Tak jak napisaĹ GD, temat poruszany co roku 😜
...Zanim pompa nabije, to akumulator zdechnie 😉 Tak jak napisaĹ GD, temat poruszany co roku 😜
Nie do koĹca siÄ zgodzÄ... MĂłj "TuptuĹ" staĹ od paĹşdziernika nie odpalany, aku nie wyjÄte, ani razu nie Ĺadowane przez zimÄ... OdpaliĹ od 4 krÄcenia... I wcale akumulator siÄ nie koĹczyĹ... Fakt ma mniej niĹź rok(jakoĹ w marcu 2016 roku kupiĹem nowego EXIDA).
Jon 45 tak dla wyjaĹnienia - w Naszych maszynach sygnaĹ na pompÄ paliwa podawany jest w impulsatorĂłw. Skutkuje to tym, Ĺźe pompa nie pracuje ciÄ gle tylko tak "pyka". Przez zimÄ czÄĹÄ paliwa sie ulotniĹa i teraz potrzebujesz najpierw "napompowaÄ" do gaĹşnikĂłw... Fakt jak akumulator nie jest za bogaty to trochÄ to zajmie...
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 08:48
Jak awaryjny wyĹÄ cznik jest na run i motocykl ma sprawny przekaĹşnik pompy to po kaĹźdorazowym przekrÄceniu kluczyka w stacyjce pompa powinna raz "stuknÄ Ä" dobijajÄ c ciĹnienia:)
_________________ Pucuś
Jon 45
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 17:37
Witam, dziĹ Dewilka odpaliĹa , co zrobiĹem postawiĹem na stopki centralne podotykaĹem przewody na Ĺwiecach za trzecim razem silnik zapaliĹ i chyba jest wszystko ok ,dzieki za zainteresowanie tematem , lwg wiosna idzie .
Jak awaryjny wyĹÄ cznik jest na run i motocykl ma sprawny przekaĹşnik pompy to po kaĹźdorazowym przekrÄceniu kluczyka w stacyjce pompa powinna raz "stuknÄ Ä" dobijajÄ c ciĹnienia:)
DziĹ chcÄ pokrÄciÄ ĹrubkÄ do synchronizacji wiÄc zdjÄ Ĺem kilka drobiazgĂłw z motocykla.
Devi pali jak zĹoto, idzie jak burza ale takiej reakcji jak napisaĹeĹ wyĹźej nie zauwaĹźyĹem?
Mam zepsuty motocykl :
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lut 27, 2017 21:20
Pewnie wszystko jest OK. ZĹap pompÄ rÄkÄ i sprawdĹş. Pojedynczego stukniÄcia moĹźesz nie usĹyszeÄ bo jest bardziej ciche niĹź odgĹos przeĹÄ czania przeĹÄ cznika. JeĹźeli tak nie dziaĹa to pewnie do wymiany przekaĹşnik czteropinowy OMRON coĹ tam coĹ tam. Ale moĹźesz go nawet podpiÄ Ä i wyrzuciÄ a motocykl dalej bÄdzie chodziĹ. Tak miaĹem w f3.
Pompka cyka na krĂłtko, styki sÄ ok, ale przekaĹşnik muszÄ kupiÄ..
35zĹ na szrocie.
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Ja bym olaĹ. Nawet jak go odepniesz to nie zauwaĹźysz róşnicy W stosunku do obecnej sytuacji.
Na pewno jest taka jak mĂłwisz
ZrobiĹem tym motorkiem 3500km i jestem wrÄcz pewien , ze z zepsutym przekaĹşnikiem
Przy okazji przypomniaĹ mi siÄ Ĺźarcik:
Blondynka dzwoni do warsztatu samochodowego:
-ZapaliĹa mi siÄ taka czerwona lampka z konewkÄ ?
Mechanik:
- To olej.
- OK, no to olejÄ.
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Mar 01, 2017 10:35
oldmotory, no i masz 35 zĹ w kieszeni, ktĂłre musiaĹbyĹ wywaliÄ na szrocie. Flaszka plus zagrycha. Sama radoĹÄ
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum