W 700 regulacja to parÄ obrotĂłw ĹrubÄ . Nawet zsiadaÄ nie trzeba. Moja Ĺapa siÄ zmieĹciĹa wiÄc Wasze teĹź wejdÄ Wiem co mĂłwie bo bardzo czÄsto jeĹşdziĹem po zmroku ze "zmiennym obciÄ Ĺźeniem".
W 700 regulacja to parÄ obrotĂłw ĹrubÄ . Nawet zsiadaÄ nie trzeba. Moja Ĺapa siÄ zmieĹciĹa wiÄc Wasze teĹź wejdÄ Wiem co mĂłwie bo bardzo czÄsto jeĹşdziĹem po zmroku ze "zmiennym obciÄ Ĺźeniem".
Kobrzak u Ciebie to dodatkowe "obciÄ Ĺźenie" w postaci Olgi raczej nie robiĹo róşnicy
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 09:52
Toma, jeĹźdĹźÄ jak na moje moĹźliwoĹci sporo. Prawko mam od nie dawna, wiÄc nie nasyciĹem jeszcz zmysĹĂłw podróşami. No i mam nie normalnÄ ĹźonÄ, ktĂłra wsiada ze mnÄ na moto nie zaleĹźnie od pory dnia i roku. ParÄ razy w czasie drogi myĹlaĹem o takim patencie.
No nic, pokombinujÄ, a jak wyjdzie, to siÄ pochwalÄ.
ChociaĹź zima w tym roku nie pozwala na unieruchomienie maszyna dĹuĹźej, jak na jeden dzieĹ.....
_________________ Dulka
Majka
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 10:20
ST1300 ma regulacjÄ elektrycznÄ i gotowy mechanizm zamocowany na reflektorze z tyĹu.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 22:53
PamiÄtajcie, gĹĂłwna regulacja to napiÄcie wstÄpne sprÄĹźyny.
To trzeba zmieniaÄ do jazdy solo/dual.
Sama ta zmiana zmiana, (ktĂłrÄ musicie zrobiÄ) wpĹynie pozytywnie na ustawienie ĹwiateĹ.
_________________ Bo chcieć to móc!
KTM 1190 Adventure R & Husqvarna TE250i
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Sty 03, 2017 23:08
Sladek dobrze pisze. To napiÄcie wstÄpne odpowiada za to, Ĺźeby po dociÄ Ĺźeniu tyĹu motocykl nadal byĹ "w poziomie", poniewaĹź nie ugnie siÄ tak bardzo pod wpĹywem wiÄkszego nacisku. JeĹźeli ten zabieg nie ratuje sytuacji to sÄ tylko dwa wyjĹcia. Albo tylny amor wymaga serwisu / wymiany albo jeĹşdzicie przeĹadowanym motocyklem i tylny amortyzator za kilka chwil bÄdzie wymagaĹ serwisu / wymiany.
A co sÄ dzicie o czymĹ takim?
Diody U5 3000 LM + soczewka (mam latarkÄ 1600 LM i podaje w nocy jak miecz Ĺwietlny
Agresywny wyglÄ d, w komplecie mocowania i wĹÄ cznik:
2x reflektory LED
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 07:45
Wieszanie latarki na motocyklu to jeszcze nie jest sĹaby pomysĹ... Ale uĹźywanie jej do oĹwietlania drogi jest juĹź taki sobie. PamiÄtajmy Ĺźe z przeciwnej strony ktoĹ moĹźe siÄ pojawiÄ a w nocy jak to w nocy. Wzrok ktĂłry dostanie intensywnym natÄĹźeniem ĹwiatĹa nawet przez krĂłtkÄ chwilÄ nie od razu przestawia siÄ spowrotem na noc.
aligator, ja do tygrysa zakĹadam takie ĹwiateĹka Imars jak podaĹeĹ. OgĂłlnie ĹwiecÄ Ĺmiesznie bo dajÄ punktowe ĹwiatĹo i nie rozpraszajÄ go, nie ĹwiecÄ teĹź jakoĹ super mocno. U mnie bÄdÄ ĹwieciÄ w dĂłĹ, Ĺźeby wszystko szĹo w asfalt a nie w ludzi. Chodzi po prostu o poprawÄ mojej widocznoĹci. A stosunek cena-jakoĹÄ caĹkiem fajny. Metalowe wykonanie i wszystko trzyma siÄ kupy. Dobry zakup. Poszukaj na innych aukcjach bo ja daĹem 24 dolce za 2 w tym byĹ przeĹÄ cznik
Wieszanie latarki na motocyklu to jeszcze nie jest sĹaby pomysĹ... Ale uĹźywanie jej do oĹwietlania drogi jest juĹź taki sobie.
Gdzie latarkÄ na motocykl? NapisaĹem o latarce tylko w kontekĹcie mocy jakÄ dysponujÄ te diody.
Kobrzak napisał/a:
aligator, ja do tygrysa zakĹadam takie ĹwiateĹka Imars jak podaĹeĹ. OgĂłlnie ĹwiecÄ Ĺmiesznie bo dajÄ punktowe ĹwiatĹo i nie rozpraszajÄ go, nie ĹwiecÄ teĹź jakoĹ super mocno.
W latarce mam tzw zoom. Oddalona soczewka daje punktowe oĹwietlenie, a kiedy jest bliĹźej diody wtedy ĹwiatĹo jest rozproszone. Szkoda Ĺźe nie zastosowali tego w tych reflektorach.
Na razie nie kupuje, wytrzepaĹem siÄ z kasy. Nowa kanapa, a miaĹy byÄ jeszcze rÄkawice... PodrzuciĹem linki tak tylko dla informacji.
Mam w domu fajne niebieskie diody, pewnie je zamontuje w gĂłrnych wlotach powietrza, ale to bardziej pierdĂłĹka. BÄdzie z daleka wyglÄ daĹo na policje
_________________ Była Motorynka, Mz 250 Trophy, Honda Deauvile 650 02r. Jest St1300 07r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum