Ave.
Wiesz - pierwsze moje spojrzenie na Devi, ktĂłrÄ miaĹem zamiar braÄ od kumpla "ale to wielkie, ile plastiku i jednak ten nieco skuterowy wyglÄ d"...
Ale powiem Ci, Ĺźe motocykl jest mega wygodny, doposaĹźyÄ jeszcze w deflektory stĂłp i dĹoni - daje ĹwietnÄ ochronÄ przed wiatrem. A jeĹźdĹźÄ c samemu nawet z sporym bagaĹźem - potrafi pokazaÄ co potrafi. OczywiĹcie sportowÄ szlifierkÄ nigdy nie bÄdzie, ale co nieco potrafi
No i zasiÄg w okolicy ponad 350 km na peĹnym baku i jeszcze trochÄ rezerwy zostaje...
JeĹli Bardzo przeszkadza Ci wyglÄ d 650, to moĹźe poszukaj 700? Masz wĂłwczas nieco wiÄksze kufry i kilka innych zmian i udogodnieĹ
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
namawiali namawiali i.... ot namĂłwili
Wczoraj popeĹniĹem szaleĹstwo i zanabyĹem DevilkÄ... 650 z roku 1999 (na 700 niestety fundusze nie pozwalajÄ ). Dlaczego szaleĹstwo? a bo kupiĹem jÄ niejako na wariata. jeden dzien telefon znajomego Ĺźe znajomy jego znajomego wĹasnie przytaszczyĹ takie "cĂłĹ" z zagranicy i bÄdzie szykowaĹ to do sprzedania. WiÄc moje telefony (upierdliwe i namolne przyznam) poskutkowaĹy tym Ĺźe dostaĹem sporo zdjÄÄ i filmik na maila,obejrzaĹem je wszystkie i od dupy strony i wczoraj juĹź z przyczepkÄ poleciaĹem prawie 300km to oglÄ daÄ.,przejechaĹem sie kawalek i zapakowalem jÄ na przyczepkÄ.
Co wiÄcej o niej? rok juĹź pisaĹem,kraj pochodzenia Holandia,jeden wlaĹciciel od nowoĹci ktĂłry to moto wykorzystywaĹ jako transport do pracy,na budziku nakrÄcone 81000 i patrzÄ c gdzie sie da jest caĹkiem prawdopodobne Ĺźe tyle ma naprawdÄ (choÄ przebieg to drugorzÄdna sprawa)... Niestety albo stety wyglÄ d Ĺwiadczy Ĺźe byĹ to faktycznie osioĹek do codziennych jazd do pracy. Lakier niby oryginalny ale ma rysy rysy i jeszcze raz rysy,plus multum odpryskĂłw,plus zero pielÄgnacji...OgĂłlnie moto brudne,felgi zaniedbane,silnik brudny ale jest to suchy brud,brak tĹustego powyciekowego brudu... Tyle Ĺźe gosÄ ponoc kaĹźdego roku z wiosny odstawiaĹ go na warsztat zeby zrobiono co trzeba by kolejny sezon do roboty przelataĹ....
Ale to akurat mnie cieszy bo jako Ĺźe jestem z branĹźy motoryzacyjnej (4 kĂłĹka) to wiem z wĹasnego doĹwiadczenia jakie cuda moĹźna zrobiÄ z kazdym trupem za pomocÄ karchera i odpowiedniego zestawu ĹrodkĂłw chemicznych. Nie raz i nie dwa szykowaĹo sie na Ĺźyczenie klienta picujÄ c rupiecia na gieĹdÄ tak Ĺźe potencjalni klienci na sam wyglÄ d sikali pod siebie z zachwytu....
Tu na moje szczÄscie nic z tego nie ma. Slinik pali zimny czy ciepĹy,opony git,nie stwierdziĹem luzĂłw ,nic nie stuka i nie buczy a Ĺźe zima zapowiada siÄ dĹuga a ja mam i czas i miejsce i (tu bÄdÄ nieskromny) i umiejÄtnoĹci to myĹlÄ Ĺźe na koniec kwietnia (lub wczeĹniej) Hania bÄdzie zrobiona tak Ĺźe bÄdie cieszyÄ i mje serce i oczy
No to witamy kolejnÄ DevilkÄ w rodzinie
Moja jest z tego samego roku, co do przebiegu - jak najbardziej moĹźe byÄ realny.
No i mam nadziejÄ, Ĺźe bÄdzie okazja siÄ spotkaÄ na jakimĹ zlocie, trochÄ osĂłb z tej okolicy jest tutaj
Nomad, vagabond
Call me what you will
Honda byĹa, zadanie swoje (wciÄ gniÄcie mnie w ciut dalszÄ mototurystykÄ) speĹniĹa i z przebiegiem ponad 95000 pojechaĹa do nowego wĹaĹciciela. nowy wĹaĹciciel zostaĹ poinformowany o takim forum ale czy zawita to juĹź inna sprawa. Ja w kaĹźdym razie siÄ Ĺźegnam (nowe moto jest innej marki) i do zobaczenia na trasie LwG
Nie wiem jak sie to robi wiÄc moĹźe tu:
ProszÄ o usuniecie mojego konta.
dziÄki
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Maj 04, 2019 20:07
hanys, FORUM to ludzie a nie motocykle
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Hanys - rozumiem, Ĺźe zapisaĹeĹ siÄ tutaj - bo akurat taki motocykl.
Ale czy tylko dlatego tu byĹeĹ, czy teĹź dla ludzi?
Za inny motocykl nikt CiÄ z forum nie wywali, czy nie zacznie CiÄ ignorowaÄ
Bo tak jak wyĹźej napisano - forum to ludzie, a nie motocykle...
Nomad, vagabond
Call me what you will
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pon Maj 06, 2019 18:18
hanys raczej juĹź tu nie zajrzy. Nie ma sensu pisaÄ.
Karawana jedzie dalej
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum