Witam wszystkich.. Wprawdzie Ĺźadna Honda mi w garaĹźu nie stoi (puki co tylko Junak 121) to postanowiĹem sie zalogowac bo przy szukaniu dla siebie nowego moto utknÄ Ĺem.
MĂłwiÄ szczerze Ĺźe po gĹowie ĹaĹźÄ mi dwa typy. Jeden to Honda Deauville 650 a drugi Yamaszka 600 diversjon lata 1998-2002....Przyznam bez bicia Ĺźe Devilka jest dla mnie cacy z kaĹźdej strony poza tymi nieszczÄsnymi zintegrowanymi kuframi. Kazdy egzemplarz podoba mi sie do momentu wejzenia na ten skuterkowy (wg mnie) tyĹ... Z drugiej strony stoi xj 600 diversjon....
Tu jest cacy..a w zasadzie byĹo cacy do momentu podjeĹźania do sprzedajacych.. Rece opadajÄ ..Nie oczekujÄ od nastoletnich sprzÄtĂłw igieĹek jak z serwisĂłw ale piszÄ c opis ktĂłry po przyjezdzie na miejsce okazuje sie czystym science-fiction (tak wymÄczonych sprzÄtowz opisem "przygotowany...od motocyklisty...itp siÄ nie spodziewaĹem)..
ChoÄ oglÄ daĹem na razie tylko 2 Devilki takiego czegoĹ nie trafiĹem..
MoĹźe tu znajdÄ wiÄcej info ktĂłre przekonajÄ mnie do tego moto?
LwG
CzeĹÄ hanys! Ja bym wybraĹ HondÄ. Jak nie pasuje Ci Devilka to porozglÄ daj siÄ za R33 (Revere lub NTV), produkowali je do 1997 roku. MoĹźesz jÄ fajnie doposaĹźyÄ jako turystyka. Z XJ-tek wybraĹ bym 900-kÄ, ma napÄd waĹkiem i lepszy silnik od 600.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
dziÄki za powitanie..
MyslÄ Ĺźe prÄdzej polubie te nieszczÄsne kufry Devilki niz Revere..bo zwyczajnie mi nie leĹźy...jak zresztÄ prawie kaĹźdy naked
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Paź 31, 2016 19:03
Witamy z TrĂłjmiasta !
A ja wĹaĹnie, po przesiadce z Peugeota Satelisa i Yamahy Majesty, DulkÄ kupiĹem za wzglÄdu na skuterowy wyglÄ d. Kufry sÄ OK, na dojazdy do pracy i na wycieczki.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
CzeĹÄ! Jak do jazdy turystycznej to wybĂłr jest prosty!
A tak w ogĂłle to wĹaĹnie ze wzglÄdu na wyglÄ d i budowÄ prawdopodobieĹstwo natrafienia na zajechany egzemplarz wĹrĂłd deauville jest o wiele mniejsze niĹź w przypadku innych motocykli. Powodzenia w poszukiwaniach!
CzeĹÄ, musisz spojrzeÄ na caĹoĹÄ jako funkcjonalnoĹÄ, mi teĹź nie wszystko siÄ podoba, jedni narzekajÄ na duĹźo plastikĂłw, na staĹe kufry, ale patrzÄ c na uĹźytkowe walory to jest w 100% Honda bezkonkurencyjna. Ja kiedyĹ jak zaczynaĹem na MZ teĹź miaĹem owiewki rodem z PRLu, ale dziÄki nim nie wiaĹo po nogach i dzisiaj sprawne kolanka pozwalajÄ kontynuowaÄ przygodÄ na Hondzie. CzÄsto jeĹźdĹźÄ z 10-letnim synem i bezpieczeĹstwo jakie dajÄ plastiki (tylne koĹo praktycznie bezpieczne, bez ryzyka wĹoĹźenia nogi, przy jakiejĹ wywrotce kufry chroniÄ nogi) i oby nic z tych rzeczy siÄ nie wydarzyĹo, ale lepiej dmuchaÄ na zimne.
Do Hondy trzeba siÄ przymierzyÄ, a zalety poznasz juĹź po pierwszej jeĹşdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum