No i masz... ...uj bombki strzelił. Trzymam kciuki za kierownika.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Niestety - końcówka tragiczna. Śląsk - 4 dni - 3 śmiertelne (w tym 2 w jeden dzień - obydwa z winy innych, jeden zajechanie przy skręcie w lewo w środku miasta (moto ruszało z świateł na przejściu dla pieszych), drugi to wypadek w złych warunkach widoczności - wieczorem - cofający w niedozwolonym miejscu TIR ), 1 stan krytyczny :/ a takich co to "tylko połamani" to masa...
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
Smutne temty, na Moto Iwicznej czytanie nazwisk, którzy zginęli trwało naprawdę długo i było słychać nazwy miejscowości z moich okolic. Na pewno każdy z nas usłyszałby nazwę własnego czy sąsiedniego miasta lub wioski
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Dlatego po drogach, których się nie zna jedzie się wolniej. Jak to było w pewnej mądrej książce: musisz być przygotowany na wszystko i zawsze gotowy do zmiany toru jazdy.
Jak na razie mi bardzo pomaga i jak nie znam drogi to nie zapier##am tak. Albo staram się jechać za puszką dosyć daleko, widze wtedy co ona robi itd, czy podskakuje czy coś omija
musisz być przygotowany na wszystko i zawsze gotowy
Sztuki walki i jazdy motocyklem u podstaw mają to samo założenie:
Unikać kłopotów... a jak już przyjdzie co do czego, to ... żeby nie przegrać
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Paź 10, 2016 10:49
Niestety warunki pogodowe pogorszyły się diametralnie
Kilka dni temu jadąc rano samochodem (6:30) zmieniałem pas i przejechałem w odległości 15 metrów od Gościa na motorze, który jechał międzypasem. Zawsze patrzę bardzo dokładnie czy nie jedzie ktoś na moto. Daję słowo nie widziałem gościa. Deszcz, ciemnica, czarny motocykl z Kimś bez kamizelki i z "kagankową" lampą z przodu. Odległość była spora i być może On tego nie zauważył ja jednak poczułem się głupio Po drodze minąłem jeszcze ze trzy motocykle. Na wszystkich byli kierownicy bez kamizelek !!!
Wg. mnie to świadczy o tym, że po części sami prosimy się o wypadek Przykre ale prawdziwe. Powiedzcie sami na 10 mijanych 2oo ilu kierujących miało kamizelkę?
Pozdrawiam i uważajcie na siebie zwłaszcza w taką pogodę jaka była ostatnio. Może ten międzypas w taka pogodę warto odpuścić ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum