Wiem ,ze gdzieś był taki temat, ale od pół godziny szukam i..
Pytanie brzmi:
Czy idzie w Devi 650 wyjąć podstawkę centralną nie zdejmując wydechu?
[ Dodano: Pon Mar 07, 2016 11:00 ]
Widzę ,ze temat się zsuwa
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Mar 07, 2016 20:15
W NYV 650 nie da się to i przypuszczam, ze w Devi tak samo.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Tak mi to wyglądało. Ale chciałem się upewnić na wszelki wypadek.
No cóż będę miał brzydką podstawkę
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Wysłany: Nie Paź 02, 2016 19:19 Wiadomość dla próbójących ustawić moto na podstawce centr.
Po kilku próbach postawienia mojej ntv-ki na stopce centralnej które przy moich ±65kg kończyły się ustawieniem moto na stopce bocznej, poszedłem po rozum do głowy. Jako, że z dawnej edukacji pamiętam zasadę dźwigni postanowiłem wydłużyć dźwignię stopki. Aby jej nie kaleczyć wynalazłem 40 cm grubościennej rury PCV o średn. wewn. 50mm. Kiedy po zastosowaniu tego wynalazku moto pofrunął do góry i stanął na dwóch nogach byłem happy . Jeśli ktoś chce spróbować tego sposobu to najzwyklejsza rura stosowana do przesyłania wody pitnej dostępna w hurtowni za grosze.
_________________ Motocykl to nie wszystko liczy się pasja...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 00:07
Michał0775 napisał/a:
NT700 stawia się na centralce o niebo łatwiej od NTV.
A NTV jak brakuje nieco ciała /wagi/ należy złapać prawą ręką za rurkę pod siodłem i pociągnąć do góry. Stanie na centralce jak WSK.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
To nie o to chodzi. Centralka (chociaż taka sama) jest w innym miejscu zamontowana. Inne jest wyważenie i dlatego w NT700V jest znacznie łatwiej. Co nie znaczy, że w NTV jest trudno.
Miałem ostatnio porównanie, bo kumpel kupił sobie 700. Wg mnie kilkunastoletni chłopak nie powinien mieć problemów z postawieniem NT700V na centralkę - to naprawdę łatwe.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 05, 2016 20:53
Szarpanie się z motocyklem nie ma sensu. Złapać stabilnie motocykl za kierę i uchwyt dla pasażera czy ramę pomocniczą, nadusić butem na dźwignię i motocykl sam wskakuje na centralkę. Każdy motocykl
Szarpanie się z motocyklem nie ma sensu. Złapać stabilnie motocykl za kierę i uchwyt dla pasażera czy ramę pomocniczą, nadusić butem na dźwignię i motocykl sam wskakuje na centralkę. Każdy motocykl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum