na moto mnie hałas nie przeszkadza tak bardzo, zresztą ntv za szybko nie jeździ żeby mi aż tak głośno wiatr dawał. Natomiast bardzo nie lubię odgłosu w samolocie i od lat korzystam ze stoperów w podróży, a czasem do spania nawet. A że jeździłem do niedawna służbowo dość sporo, to przetestowałem kilka rodzajów.
Jak ktoś mało będzie uzywał to tanie i dobre są rodzime apteczne z różowej masy - minus nie są wielorazowe, trzeba je ugniatać za każdym razem co wymaga trochę wprawy by były funkcjonalne i cóż, dość mało estetyczne. Piankowe to największa padaczka, nie polecam. Kiedyś kupiłem komplet jakichś atestowanych w aptece gdzieś na lotnisku. Są z masy silikonowej w dość ciekawym kształcie z twardą końcówką. Służą mi od tamtej pory, są połączone ze sobą i maja małe fajne pudełeczko. Estetycznie wyglądają, mozna je umyć, sprawdzają się bardzo dobrze. Minus - cena, jak za taki kawalek pseudogumy zaplacilem pewnie kilkadzieisat zlotych, ale pewnie w pl w lokalnej aptece coś podobnego można dostać w lepszej cenie
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1147 Skąd: Warszawa-Zachód
Wysłany: Pon Sie 22, 2016 09:06
Zazwyczaj wymieniam stopery, bo jakiś zgubiłem. Ciężko mi powiedzieć w jakim czasie, ale na pewno nie po 2-3 dniach, raczej kilka miesięcy.
Zawsze możesz je przepłukać/umyć, a osobiście spadku jakości wygłuszania nie odczułem... Może już jestem na tyle głuchy, że nie robi mi to różnicy
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Pon Sie 22, 2016 11:33
Brt, Z tym spadkiem mówię zupełnie poważnie. Używałem pary przez jakiś tydzień i tak się złożyło, że przejeżdżałem w tym samym miejscu w takich "tygodniowych", gdzie tydzień wcześniej w tej samej parze, ale świeżo rozpakowanych. Zdałem sobie sprawę, że za pierwszym razem słyszałem w zasadzie lekki pomruk i świst powietrza, a za drugim już zdecydowanie silnik (obroty, warunki itd. podobne).
Co do płukania: gdyby one były warte kilka zł.., ale przy cenie < 40 gr mi się nie chce.
[ Dodano: Pon Sie 22, 2016 12:39 ]
Tak czy siak, pewnie wezmę jakieś zbiorcze opakowanie, ale przy zerowym zainteresowaniu ze strony forumowiczów jakieś mniejsze. Jakbyś chciał nawet 10 szt, to dawaj znać na prv, wyjdzie jakieś 0.4pln/para przy 0.6 w detalu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum