Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 21:09 brak możliwosci odpalenia
Witam
Jestem nowym użytkownikem Hondy 650 Deauville. Mam problem tego typu że przestała odpalać .Po naciśnięciu przycisku rozrusznika nic sie nie dzieje. Sprawdziłem bezpieczniki ten na przekaźniku również jest ok. Po zmostkowaniu przewodów za przekaźnikiem kreci silnikiem ale również nie odpala. Jesli ktoś miał podobny przypadek i wie czego szukać proszę o podpowiedz. Próbowałem rozebrać manetke żeby sie dobrać do włączników ale nie wiem jak. Pozdrawiam http://hondantv.pl/forum/.../icon_smile.gif
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 18:04
Mariusz65,
Panda napisał/a:
Wlej paliwa, odkrec kranik, daj sanie, i zakrec do powitalni
Jeszcze sprawdź połozenie awaryjnego wyłącznika zapłoni przu manetce obrotów oraz siedź na maszynie przy zamkniętej bocznej podpórce i wcisnietym sprzęgle.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 17:01
Mariusz65,
Może byś się pochwalił, odpaliłeś wreszcie czy nie? Jeśli tak to napisz co było. to tak niezbyt elegancko zacząć temat i nie odzywać się.
Każda nawet najgłupsza sprawa czegoś nas uczy. Nikt tu nie będzie ciągnął z Ciebie "łacha" nawet przy najprostszych zapomnianych czynnościach rozruchowych.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 09:54
izywec, skąd ja to znam . W poprzednim motocyklu zaraz na początku zamiast na RES przełączyłem na Off. Ile było stresu 200 metrów od domu, tym bardziej, że to była pierwsza przejażdżka nowo nabytym moto. Innym razem podczas tankowania wieszając kask na kierownicy wyłączyłem czerwony guzik awaryjny. K....a daleko od domu i z 10 minut totalnego stresu. Ale jaka ulga jak zauważyłem jaka ze mnie dupa...
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Chyba każdy ma takie zonki. Ja kiedyś 10 minut ruszałem ze stacji benzynowej. Odpalam silnik, sprzęgło, jedynka i silnik gaśnie, No to sprzęgło i zaczynam kręcić, oczywiście bez rezultatu. Silnik martwy. Do domu daleko. Ściągam kask żeby zobaczyć o co chodzi, a wystarczyło spojrzeć w dół i złożyć boczną stopkę
_________________ Były: Mińsk 125, 1989, NT 650V, 2000
Teraz: XL700V, 2008
http://www.dkms.pl/ - Fundacja Dawców Komórek Macierzystych
-Naprawiałem ostatnio skuter chłopakowi mojej córki ( czyszczenie gażnika itp)
Następnego dnia młody kopał starter pół godziny klnąc "teścia" Skuter ruszył dopiero po słowach matki chłopaka... a kluczyk włożyłeś?
-Żona pchała kiedyś Simsona z zamkniętym kranikiem paliwa.
-Stałem na przejeździe kolejowym. kiedy pociąg przejechał położyłem ręce na kierownice tak sprytnie, że zgasiłem silnik
Ale "miszczostwo" pokazałem ostatnio na S-ce koło Świebodzina .W trakcie jazdy zaczęło brakować paliwa wiec przełączyłem kranik z ON na OFF z pominięciem rezerwy
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 10:32
oldmotory, prawdziwe "miszczostwo" to przytrzaśnięcie sobie wacka szufladą w kuchni.
...znam takiego "miszcza"
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Widziałem kiedyś minę gościa który nieuważnie zasuwał zamek w spodniach
Miał oczy jak sześciozłotowi
Ale szuflada to musiał byś "fszczons" prze duże F
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum