Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 22:09 brak moĹźliwosci odpalenia
Witam
Jestem nowym uĹźytkownikem Hondy 650 Deauville. Mam problem tego typu Ĺźe przestaĹa odpalaÄ .Po naciĹniÄciu przycisku rozrusznika nic sie nie dzieje. SprawdziĹem bezpieczniki ten na przekaĹşniku rĂłwnieĹź jest ok. Po zmostkowaniu przewodĂłw za przekaĹşnikiem kreci silnikiem ale rĂłwnieĹź nie odpala. Jesli ktoĹ miaĹ podobny przypadek i wie czego szukaÄ proszÄ o podpowiedz. PrĂłbowaĹem rozebraÄ manetke Ĺźeby sie dobraÄ do wĹÄ cznikĂłw ale nie wiem jak. Pozdrawiam http://hondantv.pl/forum/.../icon_smile.gif
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 19:04
Mariusz65,
Panda napisał/a:
Wlej paliwa, odkrec kranik, daj sanie, i zakrec do powitalni
Jeszcze sprawdĹş poĹozenie awaryjnego wyĹÄ cznika zapĹoni przu manetce obrotĂłw oraz siedĹş na maszynie przy zamkniÄtej bocznej podpĂłrce i wcisnietym sprzÄgle.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 18:01
Mariusz65,
MoĹźe byĹ siÄ pochwaliĹ, odpaliĹeĹ wreszcie czy nie? JeĹli tak to napisz co byĹo. to tak niezbyt elegancko zaczÄ Ä temat i nie odzywaÄ siÄ.
KaĹźda nawet najgĹupsza sprawa czegoĹ nas uczy. Nikt tu nie bÄdzie ciÄ gnÄ Ĺ z Ciebie "Ĺacha" nawet przy najprostszych zapomnianych czynnoĹciach rozruchowych.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 10:54
izywec, skÄ d ja to znam . W poprzednim motocyklu zaraz na poczÄ tku zamiast na RES przeĹÄ czyĹem na Off. Ile byĹo stresu 200 metrĂłw od domu, tym bardziej, Ĺźe to byĹa pierwsza przejaĹźdĹźka nowo nabytym moto. Innym razem podczas tankowania wieszajÄ c kask na kierownicy wyĹÄ czyĹem czerwony guzik awaryjny. K....a daleko od domu i z 10 minut totalnego stresu. Ale jaka ulga jak zauwaĹźyĹem jaka ze mnie dupa...
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Chyba kaĹźdy ma takie zonki. Ja kiedyĹ 10 minut ruszaĹem ze stacji benzynowej. Odpalam silnik, sprzÄgĹo, jedynka i silnik gaĹnie, No to sprzÄgĹo i zaczynam krÄciÄ, oczywiĹcie bez rezultatu. Silnik martwy. Do domu daleko. ĹciÄ gam kask Ĺźeby zobaczyÄ o co chodzi, a wystarczyĹo spojrzeÄ w dóŠi zĹoĹźyÄ bocznÄ stopkÄ
-NaprawiaĹem ostatnio skuter chĹopakowi mojej cĂłrki ( czyszczenie gaĹźnika itp)
NastÄpnego dnia mĹody kopaĹ starter póŠgodziny klnÄ c "teĹcia" Skuter ruszyĹ dopiero po sĹowach matki chĹopaka... a kluczyk wĹoĹźyĹeĹ?
-Ĺťona pchaĹa kiedyĹ Simsona z zamkniÄtym kranikiem paliwa.
-StaĹem na przejeĹşdzie kolejowym. kiedy pociÄ g przejechaĹ poĹoĹźyĹem rÄce na kierownice tak sprytnie, Ĺźe zgasiĹem silnik
Ale "miszczostwo" pokazaĹem ostatnio na S-ce koĹo Ĺwiebodzina .W trakcie jazdy zaczÄĹo brakowaÄ paliwa wiec przeĹÄ czyĹem kranik z ON na OFF z pominiÄciem rezerwy
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 11:32
oldmotory, prawdziwe "miszczostwo" to przytrzaĹniÄcie sobie wacka szufladÄ w kuchni.
...znam takiego "miszcza"
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
WidziaĹem kiedyĹ minÄ goĹcia ktĂłry nieuwaĹźnie zasuwaĹ zamek w spodniach
MiaĹ oczy jak szeĹciozĹotowi
Ale szuflada to musiaĹ byĹ "fszczons" prze duĹźe F
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum