czesć wszystkim, jestem z lubelskiego i szukam moto,rozglądam sie za Yamahą Xj 900 diversion, honda 650 deauville i bmw r1100rs, wcześniej jezdziłem xj 600 teraz zalezy mi na czyms napędzanym wałem, z owiewką do spokojnej jazdy codziennej i niedalekiej turystyki.Może ktoś z was miał styczność z tymi modelami i coś podpowie. Budżet 5-7 tys na zakup.
Myślę że niektórzy Koledzy z tego forum mogli mieć styczność z Hondą Deauville
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Ja tylko słyszałem kiedyś o tym modelu, ale skoro nie wiem - to się wypowiem
Taki mocny rozstrzał osiągowy i kalibrowy.
BMW bliżej do sporta niż turysty - zdecydowanie cięższa, szybsza, większa o 1 rozmiar od Deauville. Inna pozycja za kierownicą - bardziej na sportowo niż turystycznie (R1100RT).
XJ900 to klasyczny naked w wersji z dodaną owiewką.
Sumując - do spokojnej jazdy Deauville jest najodpowiedniejsza, bo ma dość kulturalnie pracujący bezawaryjny silnik, niskie spalanie i przede wszystkim komplet owiewek, który sprawia, że nawet przy temperaturze oscylującej w okolicach zera - nie wieje i nie mrozi.
Każdy z tych moto jest od siebie całkiem inny.
Trzeba podejść trochę sercem, trochę rozumem.
_________________ Komar Sport 2361 MR '74
Ostatnio zmieniony przez Sim Wto Mar 22, 2016 10:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 23 razy Wiek: 47 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 23, 2016 21:19
Cześć. Kobrzak pozamiatał w temacie. Jeśli ma być citius, altius, fortius to Deauville nie wygra Jeżeli ma być podobnie, ale z wałem, to nie ma lepszego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum