Wysłany: Pią Mar 04, 2016 16:29 skąd ta guma -honda nt 700 prawy bok / schowek
witam , w trakcie demontażu schowka prawego w honda deauville nt 700 wypadła czarna guma o wymiarach 2x1x0,5 cm z jednej strony z klejem. demontowalem tylko schowek i czarny plastik (osłone) z żebrowaniem (atrapę) oraz odkrecilem sruby baku z przodu . Nie moge zlokalizowac miejsca gdzie ta guma była .prosze o pomoc
Z tego co pamiętam to tam nie ma żadnej gumy. Czarny plastik z żebrowaniem zamocowany jest na 1 śrubce i kilku zaczepach. Sam schowek do zbiornika jest mocowany na coś w rodzaju metalowego rzepu i śrubce. Oczywiście jeszcze 2 śrubki pod zamknięciem/klapką schowka i jeszcze jedna między zbiornikiem i główką ramy. Myślę, że ktoś podłożył tą gumę pod schowek, bo może coś brzęczało.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
A czy przypadkiem kawałek takiej gumy nie służy do odseparowania czarnego plastiku od zbiornika i zabezpieczenia przed przetarciem lakieru? Wydaje mi się, że w mojej Devi ten czarny plastik ma przyklejony właśnie gumowy kwadrat.
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Mar 11, 2016 11:32
Z tymi "gumami" to zawsze kuźwa problem. Jak czasami "guma" pęknie to mamy jednego człowieka więcej, innym razem jakpęknie, to może zginąć prezydent, a jeszcze innym razem wypadnie spod motocykla i wtedy to dopiero jest kicha
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Taka "byle jaka " ta guma.
Może poprzedni właściciel coś udoskonalał?
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Niedługo będę wybudzał swoją devi ze snu zimowego, zwrócę na to uwagę. Jak znajdę to zrobię foto.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
I się znalazło... Takie coś wrednego raczej gąbka z klejem niż guma.
To chyba powód tak dłuuuuugiego tematu
Gdyby od razy było napisane, że to pianka a nie guma było by znacznie łatwiej
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum