Michał
Wysłany: Sro Lut 24, 2016 10:12 Witam wszystkich
Jestem tu nowy wiÄc przepraszam za ewentualne bĹÄdy i niedociÄ gniÄcia. Posiadam HondÄ deauville nt 700 v z 2006 roku, i kupiĹem jÄ w zeszĹym roku. Dopiero zaczynam swojÄ przygodÄ z motorem. Mam problem z moja hondÄ , po wymianie akumulatora nie mogÄ jej odpaliÄ. Po przekrÄceniu kluczyka wszystko jest ok zapalaja sie kontrolki, ale problem pojawia siÄ w momencie gdy przeĹÄ czÄ ten czerwony przycisk. Zawsze byĹo sĹychaÄ takie krĂłtkie (bzyczenie) a teraz cisza. CaĹy czas Ĺwieci kontrolka FI. PrÄ d do pompki paliwa w zbiorniku dochodzi, sama pompka teĹź dziaĹa. Nie wiem czy to jakiĹ przekaĹşnik ? JeĹli przekaĹşnik to gdzie go szukaÄ ? Bardzo proszÄ o pomoc. LiczÄ na waszÄ wiedzÄ i jakiekolwiek wskazĂłwki.
Witamy siÄ w powitalni!
A temat "witam wszystkich" jest maĹo techniczny! i robi baĹagan.
Warto przenieĹÄ go do dziaĹu np "tragicznie ciÄĹźkie zapalanie"
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
CzeĹÄ! Nie podĹÄ czyĹeĹ przez przypadek odwrotnie klem? Ten dĹşwiÄk przy przekrÄcaniu guzika to pomka. JeĹli nie sĹychaÄ jej to sprawdĹş bezpieczniki moĹźe.
WskaĹşnik FI to wtryski. Bezpieczniki masz obok akumulatora, gĹĂłwny jest troszkÄ poniĹźej w puszcze z napisem main fuse czy jakoĹ tak, obok masz opis co od czego wiÄc nie pomylisz
Ja miaĹem sytuacjÄ jak poniĹźej.
Po programowaniu kluczyka pojawiĹ mi siÄ problem z odpalaniem + F1
W moim wypadku problem byĹ w zaĹniedziaĹej wtyczce od czujnika poĹoĹźenia waĹu (ta w okolicy termostatu).
Profilaktycznie oczyĹciĹem i zapsikaĹem "kontaktem" wszystkie wtyczki i styki, ktĂłre wpadĹy mi w oko. ZadziaĹaĹo ..
Pozdrawiam ..
_________________ PJS
Były motocykl ... jest wynalazek
Aprilia Mana 850
Michał
Wysłany: Sro Lut 24, 2016 10:43
MuszÄ zlokalizowaÄ czujnik poĹoĹźenia waĹu choÄ to nie bÄdzie Ĺatwe bo dostÄp tam jest utrudniony.
Z ktĂłrej strony do tego podejĹÄ?
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
-Revelka
-Tenerówka
Michał
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 11:11
Po sprawdzeniu wszystkich moĹźliwych wtyczek zĹÄ czek itp a w szczegĂłlnoĹci wtyczki od czujnika poĹoĹźenia waĹu maszyna odpaliĹa
dziÄkujÄ wszystkim za pomoc Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 12:05
CzeĹÄ.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
SprawdĹş to dokĹadnie, bo jeĹli gdzieĹ przewĂłd jest przytarty albo w samej wtyczce naderwany to nadejdzie czas, Ĺźe ze stacji benzynowej 300km od domu nie odjedziesz.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 07:37
MichaĹ napisał/a:
Po sprawdzeniu wszystkich moĹźliwych wtyczek zĹÄ czek itp a w szczegĂłlnoĹci wtyczki od czujnika poĹoĹźenia waĹu maszyna odpaliĹa
dziÄkujÄ wszystkim za pomoc Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum