Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 13:45 Czas na zmiany
Z mieszanymi uczuciami uprzejmie donoszę, że w dniu wczorajszym rozstałem się z moją BeeMką.
Oczywiście rozstanie się z motocyklem będzie tylko czasowe, bo już rozglądam się za czymś do jazdy. Na razie mam kilka typów / cztery / maszyn, które mnie interesują. Niestety nie są to oficjanle forumowe modele i tutaj sypię popiół na głowę.
W każdym razie już informuję, że pewnie będę prosił kogoś z Was o wstępne oględziny motocykla, bo dla mnie wyjazd po sprzęt na drugi koniec Polski, to nie problem pod warunkiem, że jadę do dobrą sztukę.
Tak więc z góry przepraszam, że mogę zawracać komuś dupę.
Pozdrawiam serdecznie.
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 17:47
Coś niezbyt ciężkie, nie wysokie ale sprytne np. Hornet, Fazer, Kawasaki z750. Koniecznie w wersjach N czyli bez plastików i około 100 kucy pod dupskiem.
Wiem, wiem, że w moim wieku i przy mojej wadze powinienem patrzeć na chopery lub wypasione turystyki, no....ale......ja taki inny jestem
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 19:48
Już chyba zapomniałeś co to walka z wiatrem na NTV
Dodaj do tych wersji literkę S, będzie milej, przytulniej.
Z wymienionych przez Ciebie miałem z750s, trochę mało tego jest, bo brzydkie/odpychające na zdjęciach. W realu bardzo fajny motocykl, cena też zazwyczaj dosyć niska.
Podaj budżet, jeśli to nie tajemnica
Pozdrawiam
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 19:58
sitars, oczywiście masz rację Jednak bardzo podobają i się "golce" bez plastików. A co do osłony przed pędem powietrza, to mnie nie dotyczy, bo i tak przecież bardzo wolniutko jeżdżę
Budżet to może do 9 klocków. A co do marki, to będzie pewnie jak zawsze u mnie- kupuję w końcu coś innego niż szukałem /dotyczy także samochodów/
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Wysłany: Nie Sty 24, 2016 14:51
CB 750 to jednak już trochę stara konstrukcja a nowsze maszyny są po prostu ładniejsze. Większe moto po prostu odpada, nie chce mi się z takim grzmotem szarpać na postoju czy przy wprowadzaniu do "zimowego" garażu.Motocykla używam głównie do dojazdu do pracy /5 km/ i do krótkich wycieczek od kilkudziesięciu do 200 km. Ponadto w jesieni przejechałem się na R1 i strasznie spodobało mi się liczne stado koni pod tyłkiem
Nie przypalam się, po prostu powoli rozglądam się za czymś.Tak jak już pisałem być może będzie mi potrzebna pomoc kogoś z Was. Pomimo zmian marek motocykli moim ulubionym i bazowym forum jest właśnie to.
Pomógł: 23 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Sty 24, 2016 16:27
Każdy z wymienionych moto fajny, ale każdy ma zady i walety. Dla mnie najlepszy z tego zestawienia jest Hornet. Zwłaszcza 900 Jakby co, to na terenie Warszawy chętnie pomogę.
Wysłany: Nie Sty 24, 2016 17:30
radzieckii, wszystko ma swoje zalety a także wady . Zgadzam się, że Hornety są najładniejsze /silnik wygląda jak dzieło sztuki / ale dlaczego 900 a nie 600, oprócz różnicy ilości kucyków jakie są jeszcze plusy 900-tki ?
Z góry dziękuję za chęć pomocy. Jeśli będzie potrzeba, to skorzystam.
pozdrawiam
sgtcop13, żona jeździ na Hornecie 600, kozacka maszyna. Siedzi się o niebo lepiej niż na NTV, pozycja jest wyprostowana i wygodna. Steruje się toto myślami. Chcesz skręcić w lewo, skręca, chcesz w prawo, skręca. Jak się wkręci na obroty to istna rakieta Wadą jest dosyć mały zbiornik paliwa jak za mocno szalejesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum