WItajcie! Nie wiem czy w dobrym miejscu umiescilem moj temat, ale zastanawiam sie nad zmiana motocykla, jezdze teraz Honda CB 500s, sprawuje sie idealnie, lecz prawda jest taka ze mam 193 cm wzrostu i ogromne aspiracje do podrozy. CB jest troszeczke na mnie zbyt mala, czy ktos moze mi doradzic? Wyrazic swoje zdanie na ten temat?
Z góry dziekuje i pozdrawiam!
_________________ Nie jedz szybciej niz leci Twoj anioł stróż..;)
Pomógł: 23 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 15, 2016 11:29
Revere będzie jeszcze gorsza. Mocno cofnięte podnóżki, kanapa nisko. Trochę lepiej jest na Deauville. XJ zdecydowanie wygodniejsza. Najlepiej 900. A TDM to już bajka
Ostatnio zmieniony przez radzieckii Pią Sty 15, 2016 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Przy Twoim wzroście to faktycznie na CB 500 musisz wyglądać zabawnie bo to małe jest. Jak się człowiek przesiada tak bezpośrednio z NTV na CB to ma się wrażenie, że CB to motorower ale to moje subiektywne odczucie. Wracając do tematu z pewnością jeden i drugi jest większy od cebuli i powinno być wygodniej. W naszym gronie wielu jest Twojego wzrostu i na NTV nie narzekają. Jednak każdy ma inne preferencje, długość nóg itd dlatego sam musisz usiąść na jednym i drugim i ocenić bo dla jednego wygodniesza będzie CB a dla drugiego NTV czy XJ. Technicznie bezdyskusyjnie polecam NTV i nie dlatego, że to nasze forum ale przemawia za tym wiele faktów na korzyść NTV jak chłodzenie cieczą (nie przegrzeje się w korkach i pracuje znacznie ciszej niż grzechotka XJ600), napęd bezobsługowym wałem, bardzo prosty i tani serwis cokolwiek by się nie stało, dwie świece na cylinder co zapewnia niezawodność w dalekich trasach itd itd. Co tu dużo mówić. NTV jest po prostu pancerna i na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiał bo nie ma nad czym, chyba, że kierujemy się wyglądem, marką itd no ale...kto bogatemu zabroni a o gustach się nie dyskutuje
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1782 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Sty 16, 2016 15:06
Nie chcę tu reklamować innej marki, ale biorąc pod uwagę Twój wzrost, to przymierz się może do BMW F650 w wersji Dakar. Moto wysokie, nie za ciężkie, mało pali i cały świat można tym objechać.
Dobra, a teraz możecie mnie wygwizdywać
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
ja mam ledwie 182 cm i muszę podkurzać nogi w ntv-ce. poza tym świetne moto wolnoobrotowe. może sprawdź jednak yamahe tdm lub coś w ten deseń. oczywiście nie będzie tak wspaniała jak ntv-ki, ale nie można mieć wszystkiego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum