siema, jaki macie sposĂłb Ĺźeby devilke postawiÄ na stopce centralnej? bo siĹowo to siÄ chyba nie da co? do tej pory nie miaĹem takowego wynalazku to i nie wiem jak to dziaĹa.
Naciskasz na stopkÄ centralnÄ i starasz siÄ "wgnieĹÄ" jÄ w podĹogÄ. DziaĹa to dĹşwigniowo i stawia siÄ jÄ praktycznie bezwysiĹku. MoĹźna sobie pomĂłc i odciÄ gaÄ jÄ devile do gĂłry za uchwyty pasaĹźera
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 05, 2016 15:58
szyszkowiecki napisał/a:
Dodatkowo, tak na wszelki wypadek, zostaw wysuniÄtÄ stopkÄ bocznÄ .
Po co? JeĹli siÄ przewrĂłci, to na prawo. A jak siÄ boczna wbije w nogÄ, albo przy zestawieniu z centralki odbije od podĹoĹźa, to siÄ robi maĹo fajnie.
Jak obie nóşki centralnej dociĹniemy na raz do poĹoĹźa, to jest duĹźo lĹźej.
ZestawiaÄ lepiej stojÄ c bokiem do moto i trzymajÄ c oburÄ cz kierownicÄ.
Radzieckii, na szczÄĹcie jeszcze mi siÄ nie przydarzyĹy wypadki opisane przez Ciebie. Natomiast wystawiona boczna stĂłpka uratowaĹa mojÄ miĹoĹÄ przed glebowaniem. To miaĹo miejsce krĂłtko po zakupie mojej Devi, kiedy nieudolnie szukaĹem sposobu na postawienie motocykla na stĂłpce centralnej. WczeĹniej miaĹem lĹźejsze sprzÄty i boczna stĂłpka nie byĹa mi do tego potrzebna. StĂłpkÄ wystawiam do dziĹ.
PojechaĹem kiedyĹ oglÄ daÄ devi na sprzedaĹź.
WĹaĹciciel stawiaĹ moto na centralkÄ zawsze z synem!
Kolebali motocyklem na boki istny cyrk a ile potu i Ĺez do tego.
Kiedy wytĹumaczyĹem im na czym polega"'ten ruch" dziÄkowali jak za drugie Ĺźycie.
AĹź mi byĹo gĹupio
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 05, 2016 19:17
DokĹadnie tak. Gdyby ludzie umieli wrzucaÄ moto na centralÄ i inne takie, to bym nie miaĹ pracy A przypadki, ktĂłre przytoczyĹem, to z autopsji. Jak siÄ przywracaĹ, to zawsze na prawÄ stronÄ
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Sro Sty 06, 2016 01:10
Hm! Mam NTV 650 z 1993 roku oraz 95 kg Ĺźywej wagi. Stopka oryginalna. MogÄ spokojnie stanÄ Ä na ramieniu stopki i nic z tego nie bÄdzie dopiiero jak rÄkÄ pociagnÄ w gĂłrÄ za rurkÄ ramy pod siodĹem to stanie na centralce.
Przed postawieniem zawsze sprawdzam czy obie nogi stopki rĂłwno dotykajÄ ziemi /czyli motocykl ustawiam prosto przy lekkim nacisku nogÄ na ramiÄ stopki/.
Natomiast "zrzucenie" motocykla z stopki centralnej robiÄ zawsze siedzÄ c na siedzeniu opierajÄ c nogi na ziemi i wahniÄciem do przodu spadam ze stopki. Podobnie teĹź w tej pozycji zamykam bocznÄ tyle ze nie muszÄ pchaÄ do przodu motocykla.
Zsiadam z motocykla zawsze stawiajÄ c na bocznej bo po kupnie zaliczyĹem przy pierwszym tankowaniu lewÄ glebÄ pod dystrybutorem /miaĹem wprawdzie skwojaĹź pod siatkÄ na siedzeniy i o niego zaczepiĹem nogÄ !/.
To moim zdaniem caĹkowicie zabezpiecza nas przed tego typu glebami, trochÄ siÄ dziwiÄ, Ĺźe Devi tak Ĺatwo staje na stopce centralnej - pewnie inaczej wywaĹźona niĹź NTV659.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Sro Sty 06, 2016 12:04
izywec napisał/a:
Hm! Mam NTV 650 z 1993 roku oraz 95 kg Ĺźywej wagi. Stopka oryginalna. MogÄ spokojnie stanÄ Ä na ramieniu stopki i nic z tego nie bÄdzie dopiiero jak rÄkÄ pociagnÄ w gĂłrÄ za rurkÄ ramy pod siodĹem to stanie na centralce.
To samo chciaĹem napisaÄ. Samo staniÄcie na centralce nogÄ nie wystarczy w NTV, trzeba pociÄ gnÄ Ä w gĂłrÄ (nie do tyĹu jak poczÄ tkowo prĂłbowaĹem )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum