Pomógł: 8 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 286 Skąd: Szkieletczyzna
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 11:09
Witam forumowicza, Konik napisz coś więcej o africe, jak się sprawowała, czy moto jest trudne do opanowania z powodu swoich gabarytów?
konik [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 15:02
W porównaniu do Dewilki to afri jest bardziej uniwersalnym motocyklem. Miałem RD 04 z 1992 r. Drogi szutrowe czy lekki teren nie sprawiały jej problemu ,tak samo jazda po asfalcie ale długie trasy to męczarnia. Pozycji za kierownicom jest pionowa i każde przyśpieszenie czy hamowanie czuć na rękach, po przejechaniu 400-500 km. moje nadgarstki dawały znać że mają dosyć (nie wspomnę o tyłku).
Spalanie porównywalne do Dewilki, biegi w afri wyraźnie krótsze. Dewilkom sie przyjemniej jeździ po zakrętach ale trochę brakuje skoku zawieszenia (przesiadłem się z enduro). Wysokość siedzenia sprawia że w mieście mi się źle jeździło (175 cm. wzrostu).
Pomógł: 15 razy Wiek: 34 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 15:49
Można wiedzieć ile dostałeś za Afrykę? I mniej więcej ile ona pali, bo o ile się nie mylę to tam jeszcze siedzi silnik taki jak w NTV tyle że rozwiercony do 750ccm.
Tomek
konik [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 17:45
Dostałem za nią 7.5 tys. a 3 lata wcześniej kupiłem za 6.5 (wtedy jeszcze ceny afryk były normalne). Tam jest taki sam silnik tylko napęd na łańcuch.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 19:22
To się nazywa interes Dobrą akcją jest kupić w Polsce Hondę NT 650 Bros i opylić w Niemczech... Tutaj jak się poszpera można dostać za 3k, włożyć w remont 1k i u niemców opylić za 2k... Ale euro, a nie złotych Poza tym ten motocykl w dobrym stanie już niebawem będzie tylko drożał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum