To u mnie też coś obok tego tematu wyszło coś jeszcze... Też się do tego zabrałem. Podczas zdejmowania owiewek pokazała się mała kałuża pod moto, WTF ??? No cóż zaczynam śledztwo, po krótkim czasie wyszło, że cieknie spod obudowy termostatu:
https://drive.google.com/file/d/1nSNe6Zgd2vndsDvC7tb-phJm6m0d7s49/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1V67xNWkiwZMnQ0YDxdIK4dg4n53br7Dz/view?usp=sharing
No to dobrze, że teraz to znalazłem. Płynu w zbiorniczku wyrównawczym było na max. Jakieś dziwne zdarzenie, jak stał w zimnym garażu było ok. Zaczął się grzać w cieple, to mu się "ulało", jak go odpaliłem i się zagrzał to tylko lekkie zapocenie Rozszerzalność termiczna metali to wredne zjawisko. W sumie dobrze, że w garażu. Dobra jutro polowanie na uszczelnienie termostatu o symbolu 19305-KV3-010, na szczęście Honda montowała tą gumkę prawie wszędzie.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Jak się zabrałem to i skończyłem. Uporządkowanie elektryki akcesoriów uważam za zakończone. Tak teraz wygląda centrum dowodzenia:
I'm bad :
Podsumowując devi zyskała: grzane manetki, ledy, zasilanie ładowania na uchwycie na telefon. Co i jak poopowiadam w temacie Co tam rzempi porabia...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 05, 2018 10:21
Te śruby są dużej średnicy plus ampul więc należy je BARDZO delikatnie dokręcać oraz posmarować olejem oring.
Zalecane momenty dokręcania to:
- nakrętka kontrolna położenia wału - 10 Nm
- nakrętka centralna (do kręcenia wałem) - 15 Nm
U mnie również jakiś brytyjski kowal dobił centralną śrubę młotkiem i była do odstrzału.
Pogratulować zdolnej żony! Takie malowanie to ja rozumiem! Mmmmmmmmmmiodzio!
Ja miedzy świętami a sylwestrem wymieniłem swiece, filtr powietrza oraz żarówki od świateł mijania, postojowke i oświetlenie rejestracji na ledowe. Z olejem i plynami poczekam do wiosny.
A to efekt po wymianie oświetlenia na ledowe
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Sty 07, 2018 13:18
Malunki ładne, nawet bardzo, masz zdolną żonę.
Ale czy Deauville mi się podoba w takim malowaniu tu już zupełnie inna kwestia. Mnie to jakoś nie pasuje, co oczywiście w niczym nie umniejsza zdolności i wkładu pracy. Tylko to nie ten motocykl na takie malowanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum