Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 12:15 Co po NTV ?
Witam wszystkich.
Chciałem spytać czy macie jakieś "sprzętowe" plany gdy już przyjdzie czas rozstania się z NTV (a może i nie chcecie już jej na nic zmieniać) ?
Odpowiedzi poproszę dwie.
1.Wasze realne możliwości (finansowe) :
2.Motocykl marzeń ( ale przecież wiadomo,że marzenia się spełniają ) :
Pozdrawiam
P.S.Pytam oczywiście z czystej ciekawości bo przecież wszyscy kochamy bez granic swoje NTV
NIKO [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 08, 2006 22:52
Ja to jeszcze jakieś dwa sezony i przesiadam sie z reverki na deauville mażyłem o goldasku ale nistety mój mechanik wyprowadził mnie na prosta nie sam zakup jest drogi a utrzymanie a u mnie w maszynie musi być wszystko ok jest cały czas serwisowana po każdym sezonie wymiana wszystkiego co sie da ( to znaczy co powinno być wymienione oleje płyny opony przegląd sprzęgła regulacje czyszcznie itp )a niestety w goldzie by mnie to bardzo bolało może nie tak mnie jak mój portwel natomiast do turystyki wystarczy mi deavill pokochałem ten motocykl za niezawodność prosty i tani w miare tani jak na japońca serwis i niesamowitą wytrzymałość dlatego zostaje przy tej marce ale narazie nie stać mnie na zmiane wiec poczekam i ciesze sie tym co mam
Rof [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 09, 2006 00:21
ja na razie planuję pozostać wierny stajni HONDY, w realnym zasięgu jest CBR F2 (ale nie taka za 6200 )
Chciałem VFR ale ona z racji wysokiego spalania i długiego rozgrzewania (2 chłodnice) nie nada się za mocno na miasto, gdzie jeżdżę najwięcej.
Ponadto jeździłem na VFR '96 i powiem szczerze, że 100 KM i 240 kg (pomijając V max) nie jest takim "wow" jak mogłoby się to zdawać.
VTR niezła opcja jednak spalanie na poziomie 9 - 10 literków, to może być dobre na weekendową jazdę, a nie na jedyny środek transportu biednego studenta
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 22:53
Ja FJR nie chcę ..... wole nowego GTR 1400 i do tego będę dążył .
Pozdrawiam.
P.S.Oczywiście życzę wszystkim spełnienia motocyklowych marzeń .
anulka [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:30
No proszę,,
Dla mnie MT01 to najlepszy motocykl na świecie. Z założenia nigdy go sobie nie kupię. Będę tylko oglądać. Za wysoki, za ciężki. Ze względu na wiek- Może jakiś choperek.. Może kiedyś, bo na razie NTV zupełnie wystarczy!
Easy-rider [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:33
Anulka a może dla Ciebie dobry bedzie MT03?
też ładny. Moim zdaniem bardziej kobiecy.
pozdrawiam
anulka [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:39
Sorki, ale to jakiś bardzo młodszy brat MT01. Nie ma tego czegoś..
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 12:33
Anulko - już się tak nie postarzaj .Przecież młodziutka kobietka z Ciebie .A MT01 faktycznie jest ładny ale ja potrzebuje czegoś bardziej wszechstronnego - jakoś nie wyobrażam sobie turystyki na MT.
Co do moich planów to oczywiście GTR jest nierealny.Prędzej BMW R1100S lub jakiś Gutek ( tak ok 20000zł).
Rof [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 16:14
MT 01 - śmigałem nim na jazdach próbnych w salonie jeszcze na wydechach Akrapović to już w ogóle cud malina.
na wyjściu z zakrętu trochę gazu i szedł powerslidem
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 18:55
No piękny konik .... Ja niestety nie miałem możliwości polatać na innych motocyklach niż NTV ( no może poza chwilą na Bandicie 600,GSX-F 600 i Dominatorze ale wszystkie te motocykle nie mają odjazdu :/ ) więc nie mam porównania.
Ale na żywo MT01 widziałem na zlocie w Zielonej Górze
Shadok [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 22:13
Jako NTV "user-teoretyk" na codzień jeżdżę Shadowem VT1100, z tych Shadowów kiedy jeszcze wyglądały jak motocykle... I szczerze powiedziawszy na razie nie odczuwam "parcia" na dodatkowy litraż, masę czy rozstaw osi. Więc chyba na razie wystarczy...
A marzy mi się oldskul-samorób, w charakterze krzyżówka sokoła1000 z indianem najlepiej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum