Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 14:37 CENY Deauville-k 650
CzeĹÄ,
Jestem w trakcie rozglÄ dania siÄ za HondziÄ Deauville 650. PrzeszukujÄ c róşne ogĹoszenia zauwaĹźyĹem ogromnÄ rozpiÄtoĹÄ cenowÄ dla poszczegĂłlnych rocznikĂłw
i w obrÄbie tych samych rocznikĂłw takĹźe, dochodzÄ cÄ czasami do kilku tyĹ. zĹ.!!
StÄ d moje pytanie: jakie sÄ realne ceny dla poszczegĂłlnych rocznikĂłw (powiedzmy od rocznika 1999) lub zakresu rocznika produkcji?
Czy ktoĹ kiedyĹ na formum takie zestawienie podawaĹ moĹźe? Jakie czynniki maja tutaj najwiÄksze znaczenie?
Mam kilka ofert na oku ale zanim bedÄ cokolwiek linkowaĹ, chcialbym siÄ trochÄ douczyÄ.
ByĹbym wdziÄczny za jakiekolwiek info bo zaczynam calkowicie od zera i przydaĹoby siÄ jakieĹ Ĺwiatelko w tunelu co by nie peĹzaÄ calkowicie po omacku
Czasem na cenÄ wpĹywajÄ dodatki, czasem stan i przeprowadzone naprawy, czasem sentyment do "sprzÄta".
Zdecydowanie lepiej jest wrzucaÄ linki do aukcji.
Wtedy pojawia siÄ opinie odnoĹnie danego egzemplarza
Na podstawie tych precyzyjnych informacji bardzo szybko wyrobisz sobie poglÄ d odnoĹnie cen.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
jamiol87 Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2017 Posty: 17 Skąd: Wys Maz
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 18:47
MyĹlÄ Ĺźe dobre motocykle zaczynajÄ siÄ od 8 tys. piszÄ tak z wĹasnego doĹwiadczenia ktĂłre nadobyĹem kupujÄ c ostatnio dwie sztuki a oglÄ dajÄ c ich od cholery. JednÄ kupiĹem 1999 za 8200zĹ, drugÄ 2003 za 8600 stan obydwu podobny (bardzo dobry, prawie idealny)
KiedyĹ sĹyszaĹem powiedzenie, Ĺźe towar jest wart dokĹadnie tyle ile ktoĹ jest w stanie za niego zapĹaciÄ i uwaĹźam to za caĹkiem prawdziwe.
Co do rozpiÄtoĹci cen to na pewno wpĹyw bÄdzie miaĹ stan techniczny i wizualny, iloĹÄ i jakoĹÄ dodatkĂłw, wartoĹÄ sentymentalna wĹaĹciciela i jego determinacja do sprzedaĹźy wiÄc ceny mogÄ siÄ znaczÄ co róşniÄ.
Wiem na pewno, Ĺźe NT 650VW wg. Autodatexu jest teraz warta 4800 zĹ.
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 08 Lut 2017 Posty: 536 Skąd: powiat poznański
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 22:37
Jak juĹź GhoustDragon, poruszyĹ temat wyceny wg systemĂłw eksperckich, to notowania Devi 650 na kwiecieĹ wg Info Ekspert maja siÄ tak (rok-wartoĹÄ) : 1999-5200, 2000-5700, 2001-6250, 2002-6850, 2003-7500, 2004-8250, 2005-9150. Tyle teorii, ale pamiÄtajmy, Ĺźe to wartoĹci bazowe. Do tego dochodzÄ korekty na + i na -. MiesiÄ c rejestracji (styczeĹ 2003, a grudzieĹ 2003), przebieg (temat rzeka), data importu (ĹwieĹźo sprowadzony, a moĹźe krajowy), wyposaĹźenie (grzane Ĺapki, kufer centr, szyba, wyĹwietlacz biegĂłw, gniazdo USB, itd), stan opon... Jak CiÄ puszkarz potrÄ ci, ubezpieczalnie Ĺlepo patrzÄ w tabelki i nie ma zmiĹuj... nowy olej w lagach, Ĺwiece irydowe, nowe klocki, olej z pierwszego tĹoczenia w wale, czy silniku, Twoje bajki o dywanie w ogrzewanym garaĹźu, nie majÄ Ĺźadnego znaczenia. WiÄc nadpĹaty za IGĹÄ bez sÄ du nie odzyskasz.
W lutym 2017, za Devi 650 z roku 2003, przebieg 45.000km, grzane Oxfordy, kufer centralny marki x, daĹem 8.000 ziko. TrochÄ po znajomoĹci. Bez Ĺaski byĹoby 8.500zĹ
_________________ You meet the nicest people on a Honda
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pankrax
Wysłany: Pią Kwi 27, 2018 09:28
cena ok 5 tysiÄcy? Kurcze nie wydaje mi siÄ, Ĺźe za tyle moĹźna kupiÄ porzÄ dny motor. Jednak zdarzajÄ siÄ sytuacje jak np. z moim samochodem. GoĹÄ ewidentnie wyprowadzaĹ siÄ do Niemiec i sprzedawaĹ wszystko jak najszybciej. Za Ĺmieszne pieniÄ dze kupiĹem mondeo w kombii, moĹźecie teĹź polowaÄ na takie okaje ale to siÄ zdarza jak los na loterii;P
Ja swojÄ Hanie 2002 kupiĹem 2 lata temu za 5850, ale cena wyjĹciowa zaczynaĹa siÄ od 8tyĹ. Ĺťona wynegocjowaĹa na 6000, a ja jeszcze 150 na tylnego laczka
_________________ Była Motorynka, Mz 250 Trophy, Honda Deauvile 650 02r. Jest St1300 07r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum