Wysany: Sro Wrz 14, 2016 20:47 Wygięta dzwignia zmiany biegów NT700 deauville czy tak ma
jak w temacie . W moim motocyklu (teoretycznie bezwypadkowym) dzwignia zmiany biegów jest wygieta w stronę motocykla(silnika) tzn : jesli poprowadzimy linę prostopadlą do osi długiej motocykla to linia tulejki wraz z gumą (tej którą dotykamy butem) jest odchylona od tej linii ok 15-20 stopni. Po zakupie motocykla nie drązylem tego tematu bo fabrycznie rowniez pedał hamulca jest skierowany w stronę motocykla i stwierdzilem ze tak ma byc. ALe zaczęlys się wątpliwosci ... bylem ogladac w krakowie taką samą i ten element tez byl skrzywiony w strone silnika tak jak u mnie , ale ostatnio widzialem inną gdzie był prosty ... poprzednio mialem nt 650 deauville i ntv rc 33 i tak tulejka z gumą napewno tworzyla kąt prosty (90st) z osią dlugą motocykla ...wiec inaczej niz teraz mam. Prosze o porade czy poprzedni wlasciciel mial małą glebe i się skrzywilo czy fabrycznie tak było. Dziękuje z pomoc M.
_________________ Nie wiem, nie znam si, nie orientuj si, zarobiony jestem...
Przerwa w jedzie na moto to dobra sprawa, jest czas by zatskni... Oby nie za dugo...
Jak miałem szlifa na 650 co mi motocykl dobre 50 metrów po asfalcie sunął to też musiałem odginać. Jak ostatnio na 700 pojechałem w rów to położył się na lewo ale dźwignia nawet nie drgnęła. Prościutka
Pomg: 25 razy Wiek: 63 Doczy: 21 Pa 2015 Posty: 758 Skd: Warszawa
Wysany: Sob Wrz 17, 2016 10:23
Wystarczy tyko aby Devi położyła się na lewą strone (na czymś twardym).
Tak było u mnie. Nie ma śladów na plastikach a dzwiginka zgięta
Wyprostować i jeździć
Jakby nie patrzeć wszystkie metale są kowalne tylko jedne więcej drugie mniej
_________________ Nie wiem, nie znam si, nie orientuj si, zarobiony jestem...
Przerwa w jedzie na moto to dobra sprawa, jest czas by zatskni... Oby nie za dugo...
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Moesz zacza pliki na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum