Wysłany: Sro Wrz 14, 2016 19:47 Wygięta dzwignia zmiany biegów NT700 deauville czy tak ma by
jak w temacie . W moim motocyklu (teoretycznie bezwypadkowym) dzwignia zmiany biegów jest wygieta w stronę motocykla(silnika) tzn : jesli poprowadzimy linę prostopadlą do osi długiej motocykla to linia tulejki wraz z gumą (tej którą dotykamy butem) jest odchylona od tej linii ok 15-20 stopni. Po zakupie motocykla nie drązylem tego tematu bo fabrycznie rowniez pedał hamulca jest skierowany w stronę motocykla i stwierdzilem ze tak ma byc. ALe zaczęlys się wątpliwosci ... bylem ogladac w krakowie taką samą i ten element tez byl skrzywiony w strone silnika tak jak u mnie , ale ostatnio widzialem inną gdzie był prosty ... poprzednio mialem nt 650 deauville i ntv rc 33 i tak tulejka z gumą napewno tworzyla kąt prosty (90st) z osią dlugą motocykla ...wiec inaczej niz teraz mam. Prosze o porade czy poprzedni wlasciciel mial małą glebe i się skrzywilo czy fabrycznie tak było. Dziękuje z pomoc M.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie wiem jak to jest w 700tce, ale ja kiedyś położyłem moją RC47 delikatnie na lewą stronę i dźwignia zmiany biegów była do sporego prostowania
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Jak miałem szlifa na 650 co mi motocykl dobre 50 metrów po asfalcie sunął to też musiałem odginać. Jak ostatnio na 700 pojechałem w rów to położył się na lewo ale dźwignia nawet nie drgnęła. Prościutka
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 09:23
Wystarczy tyko aby Devi położyła się na lewą strone (na czymś twardym).
Tak było u mnie. Nie ma śladów na plastikach a dzwiginka zgięta
Wyprostować i jeździć
Jakby nie patrzeć wszystkie metale są kowalne tylko jedne więcej drugie mniej
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum