Ja swoją pokochałem od pierwszego wejrzenia w styczniu 1999r. na rozkładówce w ?wiecie Motocykli , i tak to we mnie dojrzewało przez lata. Mam Devillkę z 2000r., ten sam kolor co wtedy widziałem na zdjęciach (czerwony) i sobie chwalę ją przede wszystkim za:
- zgrabną linię (robi wrażenie)
- długie przebiegi między serwisami
- silnik V (ładnie pracuje)
- jako taką ładowność i pakowność (kufer centralny robi ogromną różnicę, te małe boczne to lipa)
- ograniczoną konsumpcję paliwa
- wygodną kanapę (nawet plecak ma komfort jazdy),
- dobrą ochronę przed wiatrem i deszczem (szczególnie z wyższą szybą)
- wał kardana - wiadomo za co
- dobre heble (nawet bez oplotów)
- jest > lub = z dachami puszek (czuję wyższość )
- regulacja zawieszenia pokrętłem
a trochę mnie denerwuje:
- mała moc (szczególnie jej brak jadąc z plecakiem)
- długi pierwszy bieg
- zdejmowanie i zakładanie plastików to jakiś horror (klnę na skośnookich przy każdej okazji)
- stacyjka z patentem hondy z transponderem w kluczyku
- brak wskaźnika paliwa mimo 19l baku (to mnie nie denerwuje, to mnie wku...a)
- ciężko się manewruje na parkingu (konieczne długie nogi - mam 180 cm wzrostu i wiem, że jakbym miał mniej to by mi nogi fruwały w powietrzu - gleby parkingowe nieuniknione)
Na mojej widnieją właśnie ślady niemieckich parkingów. Jak ma się przewrócić, to się na pewno przewróci - ćwierć tony w końcu).
Radzę popatrzeć na inne objawy przebiegu, niż drobne rysy i wgniecenia - tarcze, stan tłumika, jak chodzi silnik, jak wygląda chłodnica, wycieki oleju, czy nie ma "patentów" itp.
Polecam w każdym razie do spokojnego rozkoszowania się jazdą. W końcu jest to kategoria motocykli szosowo-turystycznych.
Tyle póki co. Pozdrawiam
majkelpl [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 12:58
OK, dzieki bardzo
W koncu jakas odpowiedz.
A co wlasnie powiesz nt, ze podobno dlugonodzy jak my maja problem z nogami bo sa troche podgiete i przy dluzszej jezdzi troche bola ???
Ja przesiadam sie z armatury, ale tylko na jakis czas bo potrzebuje motocykla na KAZDA pogode !!!
Podalbym linka gdzie mozna ten motocykl zobaczyc, ale ........... regulamin nie pozwala bo za krotyko jestem na forum
Dzieki i czekam na inne opinie
ps. Aha .. a co oznacz V-4 ??? Bo wiem ze jest V-2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum