Jeśli trafiłaby do PL, pewnie przebieg nie byłby większy niż 35 tys km.
Ciekawe czy króliki też na sprzedaż?
_________________ Prędkość wcale nie zabija, robi to nagłe zatrzymanie.
sankra19 Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 19 Skąd: TSA
Wysłany: Pon Gru 01, 2014 22:53
I sprzedawca wyeksponował by informacje o zaledwie dwóch właścicielach. Z drugiej strony jak na takie użytkowanie i wyspiarski kraj nie jest bardzo skorodowana. Jak dbasz tak masz-nawet przez blisko 300k km.
Takie nastawienie ludu: im mniej tym lepiej. Brat mojej lepszej połówki do tej pory mnie przekonuje, że przebieg w motocyklu jest najważniejszy i więcej niż 50 tys. km to strach brać bo to już złom (!) bo silniki w moto dużo gorsze niż samochodowe.
No to skoro takie typy wyrastają to co się dziwić, że cofają na potęgę
Grzech napisał/a:
Jeśli trafiłaby do PL, pewnie przebieg nie byłby większy niż 35 tys km.
W Polsce sprzedającego szlag by pewnie trafił, bo nikogo nie interesuje, że pojazd ma xx lat. Stan jest nie jak z salonu i na pewno chce za dużo jak na swój wygląd.. Przerabiałem to jak sprzedawałem 16 letni samochód i Pan się przyczepił do rysek na boku i na zderzaku
Rzadko kiedy trafia się taki okaz (w sensie że nie kręcony). I aż miło się czyta że nasze motocykle takie wytrzymałe, za synonim niezniszczalności sporo osób uznaje "cegły" czyli BMW K100/K75, kto wie, może nasza NTV-ka jest niewiele dalej w szeregu
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 22:45
Wprawdzie nie dotyczy to NTV ale jak wystawiłem swojego Junaka z 1964-go roku kilka lat temu na Allegro /Junak był prawie kompletny fabrycznie -tylko licznik i dźwignia zmiany biegów były nie fabryczne/ to zadzwonił do mnie kandydat na kupca i zapytał czy motocykl ma lakier fabryczny.
No można szukać w prawie 50 letnim motocyklu normalnie używanym /tego nie kryłem/ fabrycznego lakieru - wolna wola.
Wydaje mnie się, że w NTV-kach można bez większego błędu przyjmować ilość lat razy 4000 -5000 km. Błąd moim zdaniem nie będzie zbyt wielki.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
sankra19 Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 19 Skąd: TSA
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 20:35
Jakby kogoś interesowało to sprzedana za drugim podejściem za całe 256 funtów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum