Wysłany: Pon Paź 20, 2008 22:07 Wrażenia po pierwszych 200 km.
Witam.
Chciałem się pochwalić, że trzy tygodnie temu zdałem prawko i w ten weekend zrobiłem pierwsze 200km.
Kiedy (jeszcze bez prawka) zrobiłem sobie taką krótką przejażdzkę to trochę się wystraszyłem pogłębiania zakrętu. Praktyki właściwie niemam bo wcześniej jedynie simosnem jeździłem:D
Teraz jednak zakręty idą już dobrze. Po postu gdy dojeżdzam do łuku zwalaniam sobie do 60 jak już wejdę w łuk delikatni przyspieszam i wszystko jest cacy. Nie czuje już starchu przed każym większym łukiem Myślę że jak nakręce trochę kilometrów to wchodzenie w łuki będzie też łatwe przy wyższych prędkościach:)
Także jestem zadowolony, bo obawiałem się tego pogłębiania po pierwszej przejażdżce.
I miło jestem zakoczony, bo przy tej jeździe (zawsze poniżej 100 i dohamowywanie przy większych łukach) NTVka pali jedynie 4,1 na 100km! Więc myślę że przy normalnej jeździe powinna palić w coś koło 4,5
Jędrek
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 11:09
cześc,
jak tak śmigasz jesienią to uważaj za miastem na błoto nawiezione z pól i na liście, na tym sie nie hamuje!!!
tomekkula [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 13:11
Raz na jak na jezdni zawracałem (normlanie nogami się odpychałem) nacisnałem przedni hamulec na liściach i trach ledno się utrzymałem. Także juź wiem żeby omijać liście
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 16:07 Re: Wrażenia po pierwszych 200 km.
Witam i przestrzegam, z tą prędkością pamiętaj 50 w mieście 90 poza i dopiero 130 w paru miejscach na autostradach - takie sa u nas przepisy i jak dopiero zdałeś to raczej ich przestrzegaj taka moja rada.
Cieszymy się z kolejnego użytkownika NTV-ki szerokości.
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 18:51
NTV dobre moto, tylko trzeba przyzwyczajenia. Podczas maneworów parkingowych łatwo o glebe, miej to na uwadze. Raczej nie zatrzymujemy się ze skręconą kierownicą.
Życzę pociechy z tej zgrabnej Hondzi
Szerokości!
tomekkula [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 00:00 Re: Wrażenia po pierwszych 200 km.
No tak ale mówię o pokonywaniu łuków poza obarem zabudowanym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum