Wysłany: Nie Sie 17, 2014 19:16 nt700v deaville praca silnika
SĹuchajcie, motorek z 2010 roku. Generalnie wszystko sprawuje siÄ idealnie. Silnik i skrzynia pracujÄ bardzo fajnie. Mam jednak malutkie ale. Motor nie do koĹca lubi bardzo maĹe obroty. Nie chodzi mi o ruszanie. Raczej o jechanie polnÄ /dojazdowÄ drogÄ na jedynce albo dwĂłjce 5km/h. Wtedy zdarzy siÄ, Ĺźe w silniku sĹychaÄ jak pracujÄ tryby. jak siÄ naciĹnie sprzÄgĹo cisza . Nie zawsze wystÄ pi ten efekt. NajĹatwiej jest uzyskaÄ ten efekt turlajÄ c siÄ pomalutku i delikatnie dodajÄ c i puszczajÄ c gaz. WystÄpuje u Was takie coĹ? Wiem Ĺźe takie maĹe obroty to nie sÄ naturalne warunki pracy motocykla. Dlatego nie przejmujÄ siÄ tym. W czasie jazdy wszystko jest idealnie. Ale trochÄ mnie to zaciekawiĹo. A. No i szumi trochÄ ĹoĹźysko kosza sprzÄgĹowego. Ale pĂłki nic z tym nie bÄdÄ robiĹ. A tak swojÄ drogÄ czym siÄ rĂłniÄ modele do 2010 czyli rc 52 od rc 59?
Wysłany: Nie Sie 17, 2014 23:30
Ja mam 2006 ... u mnie tak samo "dziwnie" chodzi na niskich obrotach, wolniutko sie turlajÄ c ... to podobno waĹ, nie lubi takiego tempa Po za tym jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum