Wysłany: Nie Sie 17, 2014 18:16 nt700v deaville praca silnika
Słuchajcie, motorek z 2010 roku. Generalnie wszystko sprawuje się idealnie. Silnik i skrzynia pracują bardzo fajnie. Mam jednak malutkie ale. Motor nie do końca lubi bardzo małe obroty. Nie chodzi mi o ruszanie. Raczej o jechanie polną/dojazdową drogą na jedynce albo dwójce 5km/h. Wtedy zdarzy się, że w silniku słychać jak pracują tryby. jak się naciśnie sprzęgło cisza . Nie zawsze wystąpi ten efekt. Najłatwiej jest uzyskać ten efekt turlając się pomalutku i delikatnie dodając i puszczając gaz. Występuje u Was takie coś? Wiem że takie małe obroty to nie są naturalne warunki pracy motocykla. Dlatego nie przejmuję się tym. W czasie jazdy wszystko jest idealnie. Ale trochę mnie to zaciekawiło. A. No i szumi trochę łożysko kosza sprzęgłowego. Ale póki nic z tym nie będę robił. A tak swoją drogą czym się rónią modele do 2010 czyli rc 52 od rc 59?
Wysłany: Nie Sie 17, 2014 22:30
Ja mam 2006 ... u mnie tak samo "dziwnie" chodzi na niskich obrotach, wolniutko sie turlając ... to podobno wał, nie lubi takiego tempa Po za tym jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum