Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sprawdzony i niedrogi serwis - Warszawa
Autor Wiadomość
KBdrums 

Wysłany: Pon Sie 11, 2014 21:37   Sprawdzony i niedrogi serwis - Warszawa

Hej,

nadszedł czas na planowy przegląd mojej Deauvile 700 po 12 tysiącach km. Wg tabelki czynności serwisowych potrzebna będzie wymiana oleju i świec, regulacja zaworów i gruntowna inspekcja pozostałych podzespołów. Serwis Honda Motorista zaproponował za w/w czynności 440 zł (roboczogodziny mechaników) + ok. 200 za olej, klocki itp., może wyjść nawet drożej.

Nie dorobiłem się jeszcze odpowiedniej wiedzy, żeby samemu weryfikować mechaników, więc moje pytanie: to normalna cena, czy przesadzona? I czy ewentualnie możecie polecić jakiś warsztat w Warszawie, gdzie mi to wykonają w dobrej jakości i lepszych pieniądzach? Dzięki, pzdr.

szurin 
jazda to tu to tam

Wysłany: Sro Sie 13, 2014 11:13   

Motoristę!! Szczerze odradzam !!! Serwisowałem u Nich moto przez 2 ostatnie sezony i jestem w delikatnym szoku jak do tego podchodzą!!

KBdrums 

Wysłany: Sro Sie 13, 2014 11:36   

A co konkretnie jest nie tak? Możesz polecić jakiś inny warsztat?

vagner 
Premium User

Wysłany: Sro Sie 13, 2014 13:03   

Racja, Motorista jest z dupy... Pod względem usług posprzedażowych (motocykl kupowałem u nich trzy lata temu) byłem w ciężkim szoku jak można mieć wyjebane na klienta... Serwis też do bani... Odradzam :!:

szurin 
jazda to tu to tam

Wysłany: Sro Sie 13, 2014 18:48   

szczerze to sam będę miał problem z serwisem, do tej pory liczyłem na Motoristę ale jak drugi rok z rzędu wywalam po 600-1000 zeta na serwis wiosenny a potem okazuje się że za to za co zapłaciłem muszę zrobić jeszcze raz! w ubiegłym roku nie przywiązywałem do tego wagi ale w tym jakoś coś mnie tkneło i sprawdziłem i okazało się, że nie był wymieniony olej w silniku nie wymienili filtrów i tylko jedna świeca była wymieniona ta, którą widać przez owiewkę. zapłaciłem oczywiście za wszystko jak by było zrobione!! nic tylko jechać. a zaczeło się od tego iż zwróciłem im uwagę żeby się troszkę bardziej przyłożyli niż w ubiegłym roku, bo po wyjeździe z serwisu okazało się, że mam mało powietrza, opona była z lat 90-tych i klocki na wykończeniu aa i oleju w silniku ponad stan. oddając im moto zaznaczyłem,że jest to świeżo zakupiony sprzęt i nie mam bladego pojęcia co i jak, żeby się przyłożyli i przejrzeli go dokładnie! oczywiście wszystkim się zajmą ! ok. w tym roku sprawdzam olej znowu ponad stan!!
no to strzykawka i wyciągam do słoiczka a tu czarna smoła :shock: odkręcam owiewki trzy czarne świece tylko jedna ładna świecąca, filtr paliwa jak ze szrotu no to dalej filtr powietrza jeszcze by uszedł ale zarzygany olejem więc też do wymiany a tu kasa na przegląd przeznaczona już wydana no i co musiałem sam pokombinować i po wymieniać wszystko i teraz wiem że jest wymienione!! :grin: ale zagotowałem się na Motoristę i dla tego odradzam, może takie rzeczy spotkały tylko mnie ale jak by byli ok to wszystkich traktowali by tak samo. sam nie wiem co będzie jak mi coś grubszego strzeli ale do nich już nie!!!
Pozdrawiam!!!!!

leslie 
fnord

Wysłany: Sro Sie 13, 2014 22:17   

Ja polecam PitStop na Syreny 14, robią dobrze i w miarę sensowne ceny mają.

radzieckii 
radzieckii

Wysłany: Czw Sie 14, 2014 21:30   

Leslie mnie uprzedził. Z czystym sumieniem mogę polecić ten warsztat.

sgtcop13 
Premium User

Wysłany: Czw Sie 14, 2014 22:20   

Co do dobrych warsztatów to wszędzie jest z tym problem. Także w rejonie Tarnowa jest trochę z tym dupiasto. Kilka lat temu skorzystałem z warsztatu o pięknej nazwie Motocentrum. To co robili to było dziadostwo i papranina. Firma padła i jakoś mi nie żal. :mrgreen:

Ostatnio ustaliłem dobrego mechanika. Nie reklamuje się on nigdzie, a w jego warsztacie poczułem się jak w muzeum techniki. Coś pięknego; od muzealnych motocykli wiszących pod sufitem, przez Harleye i Goldasy po silnik gwiazdowy od samolotu....

Po prostu coś pięknego.

O dobre warsztaty trudno, dlatego warto na forum informować o solidnych firmach, bo to wyjdzie na zdrowie i nam i tym firmom. z drugiej strony trzeba piętnować partactwo i naciąganie klientów, a najlepiej to od razu w ryj.....

A tak w ogóle, to jeśli macie możliwości, to pierdołowate sprawy typu wymiany płynów, świec itp. róbcie sami. Robota to przyjemna, parę piwek się wypije, od żony się odpocznie, a i trochę kasy w kieszeni zostanie....

Pozdrawiam

ryve 

Wysłany: Sob Sie 23, 2014 16:02   

Polecam Maćka - mgaraz "maupa" gmail "kropka" com

A warsztat (wjazd na teren) jest tu: 52.221781N, 21.230479E

Bardzo rozsądne ceny. Robi raczej wieczorami bo w ciągu dnia pracuje. Kilka razy korzystałem z jego pomocy i wszystko było cacy. Na dodatek można było patrzeć i pytać a nawet pomagać.

Na forum TA znają go i polecają. Praktycznie za każdym razem, jak u niego byłem, to spotkałem jakiegoś forumowicza.

Odpowiedz do tematu