Słuchajcie, mam problem z licznikiem
Urwała/ukręciła się linka licznika w jedynym, możliwym miejscu czyli w zegarze. W trakcie próby wymiany na nową okazało się, że "za Chiny ludowe" nie da się wyjąć urwanego/ukręconego końca linki z zegara/mechanizmu napędowego. Został w środku i utknął na amen
Rozebrałem zegary, wyciągnąłem flaki i jakoś nie bardzo widzę rozwiązanie - nie da się wyjąć urwanej końcówki - siedzi w środku i nawet nie drgnie "pie...ne gówno".....
Podpowiedzcie co z tym zrobić...cały wieczór kombinowałem i NIC.....
_________________ Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre!!! A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru...:):):)
Miałem NTV 650 a mam ST 1100 i ST 1300
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Kwi 18, 2014 18:43
Pewnie zapIekla sie i tyle. Jakies WD40 albo inny tego typu srodek bedzie pewnie rozwiazaniem. Napryskaj, zostaw na noc. Rano wez male szczypce i zdemontuj.
Dupa a nie WD 40....całą noc się moczyło...i nie wyszło!!!
Podjechałem do zegarmistrza i "wydłubał" zapieczony element = 20zł
Tak więc właśnie skończyłem składanie diabełka...jutro sprawdzę licznik/prędkościomierz
_________________ Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre!!! A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru...:):):)
Miałem NTV 650 a mam ST 1100 i ST 1300
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum