Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 22:02 Kierownica Deauville 700
Mam zagwozdkÄ z mojÄ kierownicÄ do NT 700. Pytanie kierujÄ do posiadaczy w/w modeli. Czy podczas skrÄcani do oporu klamka hamulca dotyka plastikowej obudowy deski zegarĂłw?, TrzymajÄ c dĹonie na kierownicy czujÄ lekki dyskomfort kiedy to rÄkawice dociskajÄ mi do plastikĂłw deski mojego "centrum dowodzenia" MoĹźe kierownica jest od innego modelu? W 650`tce nie miaĹem tego problemu. Kierownica jest przymocowana bezpoĹrednio bez Ĺźadnych dystansĂłw podnoszÄ cych jej wysokoĹÄ. Mam coĹ takiego w zanadrzu i obawiam siÄ ze bÄdÄ musiaĹ to wykorzystaÄ Ĺźeby jÄ podnieĹÄ, moĹźe wĂłwczas problem ustanie. Jutro postaram siÄ pstryknÄ Ä fotkÄ i zaprezentowaÄ z czym mam zgryz.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 52 Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 22:33
Mialem ten sam problem. myslalem, ze da sie z tym jezdzic az zaliczylem nieomal statyczna glebe podczas parkowania. Kierownica okazala sie nieoryginalna. Szukalem zamiennikow ale ostatecznie kupilem w hondzie i nie zaluje. Nie wiem jak jest u Ciebie. Dla pewnosci sprawdz czy i gdzie sa znaki na kierownicy. Wskazowka: powinny byc na rurze kierownicy, od strony baku, po zawnetrznej stronie obejm kierownicy i powinny byc w tym miejscy gdzie szczelina obejmy. (znaki to punkty wybite na rurze kierownicy). Jezeli sa nie na "szczelinie" to przestaw kierownice aby tak bylo i sprawdz czy wtedy bedzie odpowiedni zapas przy manetce hamulca.
Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 07:16
DziÄki mechanik ktĂłry przygotowywaĹ moto do sezonu teĹź miaĹ obawÄ Ĺźe zaĹoĹźyĹ nie odpowiedniÄ kierownicÄ - moto byĹo po wywrotce lewej strony. Dziwne Ĺźe zamiennik nie pasuje..
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 17:29
Pasuje, tylko jest wyĹźszy, albo za wysoko ustawiony... CiÄĹźko stwierdziÄ bez motocykla przed sobÄ JeĹźeli nie blokuje nadmiernie, to poluzuj imbusy od kiery i kawaĹeczek cofnij. JeĹźeli bÄdzie niewygodnie - szukaj innej kiery. Kierownic jest pierdylion, wiÄc na pewno coĹ siÄ znajdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum