Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dewilka NT 700 - prośba o sprawdzenie
Autor Wiadomość
Toma311 
Tiger 1200

Wysłany: Sob Kwi 06, 2013 23:41   Dewilka NT 700 - prośba o sprawdzenie

Witam forumowiczów!
Jak w temacie postu: mam prośbę o sprawdzenie stanu 2 motongów - chcę sprzedać aktualnie posiadaną 650-kę z 2003 roku i nabyć 700-kę. Są w znacznych odległościach od Szczecina i zanim się tam wybiorę na ewentualne finalne oględziny, chciałbym wiedzieć czy warto ruszać w te okolice.

Jedna: http://tablica.pl/oferta/...7dd5e93d7;r:;s:

Druga: http://tablica.pl/oferta/...7dd5e93d7;r:;s:

Jeśli byłby ktoś z tych okolic tak uprzejmy, to wdzięczny będę.

NT650V '03 ---> NT700V '08 Wiśnia ---> BMW R1200 eRTek '07 ---> eRTek '11 ---> TT1200

zibi69 
Premium User
weteran wielu wojen

Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 19:50   

Ta pierwsza (Bydgoszcz) miała robiony/wymieniony/klejony/lakierowany błotnik przedni bo brakuje naklejek! Nie pasuję mi "skrzydełka" - jakby nieoryginalne... a poza tym naklejki na deklach kufrów też nie są w "dobrym" miejscu... no ale ja się nie znam - bo mam 650

Ta druga (Radom) na 1000% jest walona i plastiki z lewej strony są robione/wymienione/klejone/lakierowane - popatrz na "skrzydełka" pacan jakiś odwrotnie je nakleił :lol: :lol: :lol: a poza tym zdjęcia są tak kiepskiej jakości, że aż nie mam wątpliwości, że tak miało być...

Według mnie obie po "szlifie", obie w dobrym roczniku-sprawdzić stan ogólny, obejrzeć na "własne gały" i brać albo nie....

Puzon 

Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 20:06   

zibi69, jak się nie znasz to po co się wypowidasz :grin:
Co do naklejek na kufrach, to są tam gdzie powinny i nie mogą być gdzie indziej :grin:
Co do reszty Zibi69 może mieć stu procentową rację :mrgreen:
Na pewno tak jak kolega napisał trzeba je sprawdzić i to w obecności mechanika z prawdziwego zdarzenia :grin:

Toma311 
Tiger 1200

Wysłany: Nie Kwi 07, 2013 23:34   

Dzięki Koledzy!

Też nasunęła mi się taka uwaga: jeśli się nie znasz.... :wink:

Ale do rzeczy.
Pierwsza: naklejki na kufrach są raczej na swoim miejscu - na wielu fotkach "firmowych" i użytkowników jest tak samo. Ale istotnie, naklejek na błotniku nie widać... Tegom nie "przylukał".
Druga: oczywiście zauważyłem ten kicz naklejkowy na lewej burcie - w zasadzie jestem więcej niż pewien, ze uprawiała wcześniej "szlifing".

Wasze opinie potwierdzają moją wstępną analizę fotek. I stąd właśnie ma prośba do kogoś z tamtych rejonów, o zerknięcie na żywo. Może na tyle dobrze i sumiennie zrobione, że opłaci się podjechać tam do jakiegoś warsztatu i sprawdzić gruntownie.
Jeszcze raz: dzięki.

NT650V '03 ---> NT700V '08 Wiśnia ---> BMW R1200 eRTek '07 ---> eRTek '11 ---> TT1200

erni1975 

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 12:30   

Sam się rozglądam za 700 i od jakiegoś czasu pojawia się tanio sztuka z Szczecina - oglądałeś może ją?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3155553653

Motorek sprowadzony bez żadnej książki serwisowej i historii według handlarza - co już mnie odrzuca, ale skoro jesteś z okolic to może już go oglądałeś i możesz się wypowiedzieć

Puzon 

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 12:37   

Hehe no własnie miałem pytać o to samo :mrgreen: Może się okazać, że pod nosem masz dobrą sztukę :grin:

Toma311 
Tiger 1200

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 12:59   

Erni, już w zasadzie odpowiedziałeś sobie na zadane pytanie. Oczywiście z tego właśnie powodu nawet nie skierowałem tam swoich stóp. Nie mam czasu ażeby się dobrze podrapać, to szkoda go na oglądanie z góry podejrzanych egzemplarzy. Najpierw uprzedziła mnie cena tej 700-ki. Ja mógłbym ją nabyć za powiedzmy 6 - 7 tys, jeśli wszystko w niej ok. Bez historii więcej (dla mnie) warta nie jest.
Aktualny motorek nabyłem od motocyklisty z pełną jego historią i zarejestrowany - i tak dalej mam zamiar trzymać. Chociaż, kiedy szukałem poprzednio, jeden gość zaproponował zrobienie całego przeglądu oraz zarejestrowanie sprowadzonego przez niego sprzętu.

Dobre sztuki najczęściej pod nosem nie egzystują :wink: :wink: :wink:

Alan 

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 16:13   

Toma311, przecież w Polsce "historia" jest warta pewnie jakieś 100-200zł (książka serwisowa z allegro + opłata z zrobienie wpisów i pieczątki). Tak się kręci handel w Polszy :) Myślisz, że jak kupisz z książką serwisową to będzie to gwarancja przebiegu i serwisów? Idąc dalej tym tropem, 90% naszych forumowych NTV i Devilek nie ma udokumentowanych przebiegów. Czy to je wszystkie skreśla?
Jak masz moto w swoim mieście to ja bym podskoczył obejrzeć. A może jednak będzie fajny stan...

GPZ500s '03 --> NTV650 Revere '89 --> na razie przerwa

Puzon 

Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 22:53   

I tu Alan, ma bardzo dużo racji :mrgreen: Ja mam Devi identyczną jak z Twojego pierwszego linka. Ten sam rocznik i podobny przebieg. Nie znam kompletnie historii mojego moto, poza tym, że miała dzwona przodem i obtarty lewy bok. No i jeszcze, że właścicielem był szef salonu Hondy. Moto pochodzi z francji i przyjechało rozbite. Widziałem je jeszcze przed naprawą. Zakupiłem dopiero po wymianie lag i dolnej półki oraz malowaniu. Dzisiaj odebrałem Devi z serwisu i jeździ pięknie. Przeszła pełen serwis, co do kosztów opiszę w innym dziale. Przy okazji jak wiem, że moto jest w pełni sprawne, sam założyłem sobie książkę serwisową tak dla siebie, żeby było wiadomo co wymieniałem ale także, żebym mógł przedstawić to ewentualnemu przyszłemu nabywcy. Do sprawdzenia jest wszystko :grin: Dodam, że kupiłem swoją Devi taniej niż 14 tysięcy, a tyle to mnie wyszła z serwisem i mam towarzyszkę podróży już gotową do latania :mrgreen:
Moim zdaniem powinieneś się zainteresować tą Devi ze Szczecina i przykro mi, że Cię pewnie zawiodę, ale niestety po długim poszukiwaniu kupiłem swoją pod samym nosem, więc się z Tobą nie zgodzę, bo całe 20 kilometrów od domu :razz:
Pozdrawiam Cię i czekamy na wieści z oględzin :grin:

goldi87 

Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 23:29   

Trzeba sobie wziąć jedno do serca kupując/ moto auto najlepiej kupić jeśli jest sprowadzone to od kogoś kto zrobił to prywatnie i jeździł tym autem/moto, ale nie kilka miesięcy do roku tylko co najmniej 3-4 lata, jak coś ma pierwszą rejestracje w Polsce i jest sprzedawane do pół roku, to albo to trefny model, albo przez te pół roku stał bo go ktoś klepał.

Toma311 
Tiger 1200

Wysłany: Sro Kwi 10, 2013 16:50   

Puzon, no wziąłem się i zebrałem do umówienia oględzin; właśnie dowiedziałem się od gościa, że sprzęta ktoś odbiera dzisiaj... C'est la vie.

Goldi87, dzięki za celną uwagę.

Czekam nadal z moją prośbą.

PS
Znalazłem jeszcze jedną ciekawą: http://moto.allegro.pl/ho...3159113934.html

[ Dodano: Pon Maj 13, 2013 22:55 ]
No i kupiłem sobie NT 700!

Nie wiem, jak wstawić tutaj fotki bezpośrednio, to załączam link: http://www.sendspace.com/file/wuokda

Odpowiedz do tematu