Wysłany: Wto Sty 15, 2013 18:08 1% podatku dla Mateusza
Witam wsztstkich bardzo serdecznie. Mam do Was ogromną prośbę o 1% podatku dla mojego syna Mateusza. Informację tą możecie rozpowszechniać wśród znajomych, rodziny i przyjaciół. Dla zainteresowanych mogę przesłać ulotkę ze zdjęciami na maila. Jeżeli nie macie komu przekazać 1% to prosimy o wsparcie.
Zwracamy się do Was głęboką wiarą, że okażecie swoją bezinteresowność i pomożecie mojemu Mateuszowi. Prosimy o przekazanie 1% podatku na dalsze leczenie i rehabilitację naszego syna. Mateuszek urodził się 11 stycznia 2005 r. w Lublinie. Od urodzenia syn jest obciążony bardzo rzadką chorobą, nie ma gałek ocznych i do końca swojego życia będzie niewidomy.
Z uzyskanych dzięki Państwa pomocy środków finansowych w 2012 r. przeprowadziliśmy szereg specjalistycznych konsultacji medycznych w Klinice w Belgii. Dzięki współpracy z placówką zagraniczną możemy zapewnić prawidłowy rozwój i wygląd twarzoczaszki Mateusza. W ten sposób ułatwiamy mu codzienną egzystencję i akceptację wśród rówieśników.
Ze środków pozyskanych do tej pory na bieżąco finansujemy rehabilitację Mateusza w zakresie dalszej nauki Brajla, usprawniania rąk (uczęszcza na naukę gry na fortepianie, zajęcia w szkole dla dzieci niewidomych) oraz motoryki całego ciała. W roku 2012 Mateusz rozpoczął naukę w 1 klasie szkoły integracyjnej. Środki pozyskane z 1 % przeznaczone zostaną na zakup niezbędnych pomocy naukowych i materiałów ułatwiających naukę.
W związku z zaistniałą sytuacją, zwracamy się do Was z gorącą prośbą o przekazanie 1% podatku na leczenie oraz rehabilitację Mateusza poprzez dobrowolne dokonanie odpisu od podatku na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego, gdzie nasze dziecko ma założone swoje tzw. subkonto.
Jak przekazać 1%?
Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
01-685 Warszawa, ul. Łomiańska 5
KRS: 0000037904
PIT 36
w części “P” wypełniamy pola: 302, 303
w części “R” wypełniamy pole: 304
WAŻNE !!! w poz. 304 dopisek: “Na leczenie Mateusza KANIA 7473”
PIT 36L
w części “O” wypełniamy pola: 105,106
w części “P” wypełniamy pole: 107
WAŻNE !!! w poz. 107 dopisek: “Na leczenie Mateusza KANIA 7473”
PIT 37
w części “I” wypełniamy pola: 123,124
w części “J” wypełniamy pole: 125
WAŻNE !!! w poz. 125 dopisek: “Na leczenie Mateusza KANIA 7473”
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt:
Joanna, Mariusz, Mateusz KANIA
nr tel. 609 951 690
e-mail: jokania@op.pl
Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Sty 23, 2013 22:19
Mój 1% pójdzie na Twojego syna syniokk.
Życzę sukcesów.....
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Pią Sty 25, 2013 09:23
Chopie a podaj numer konta i dane do przelewu to myślę, że poza 1% podatku sporo osób dorzuci się dodatkowo.
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
Jeżeli chcecie to można przelac pieniądze na konto Mateusza w Fundacji. Myślę, że tak będzie uczciwie. Ja żebym mógł dostać te pieniądze z Fundacji to muszę przedstawić rachunki i faktury z opisanym celem zakupu (np. sprzęt rehabilitacyjny). Dopiero wtedy zwracają wydaną kwotę. Na stronie Fundacji Dzieciom "Zdążyć z pomocą" można znaleźć Mateusza (jest tylko jeden Mateusz KANIA). Na Jego podstronie są dane do przelewu na konto Fundacji. Dodam tylko, że Fundacja nie pobiera żadnej prowizji za obsługę.
Dzięki bardzo za pomoc i wsparcie.
Slawo
Wysłany: Pią Sty 25, 2013 23:07
Syniokk
Właśnie teraz wypełniam PITa, i w przerwie zajrzałem na forum, gdzie znalazłem twojego posta. Szczęśliwy zbieg okoliczności w nieszczęściu. Tak że Syniokk dużo zdrowia dla małego i wytrwałości dla Was !!!!!!!!!, a 1% poszedł
Wszystkim tym którzy odpisali 1 % dla Mateusza bardzo dziękuję. Zapewniam, że pieniądze te nie będą zmarnowane. W tej chwili próbujemy uzyskać sprzęt komputerowy w ramach programu "Aktywny samorząd" Dopłata jest spora.
Jeszcze raz dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum