Wysłany: Pon Lis 19, 2012 21:25 Kierownica od Deauville - prośba o porównanie
Koledzy sprawa wygląda tak:
Mam kierownicę w NTV-ce, która nie jest chyba oryginalna i nie mogę nigdzie znaleźć podobnej. Ostatnio zauważyłem, że w Deauville jest chyba taka sama jak ta którą posiadam.
Mam prośbę do posiadaczy Devilek żeby rzucili okiem na tą moją i porównali ze swoimi, a jeżeli ktoś mógłby zmierzyć mniej więcej jej wymiary byłbym wdzięczny. Dodam, że nie chcę kupować uniwersalnej bo jest dużo niższa, a ta jest wysoka i przyjemnie się prowadzi.
Oczywiście jest krzywa (
Z tego co mi sie wydaje to jest zwykła kiera z NTV nie devilki, przynajmniej ja miałem taką samą, albo przynajmniej bardzo podobną:P Tyle że też była krzywa, i wymieniłem ją na uniwersalną, która jest niższa i jeździ się świetnie:)
Ja nigdzie nie widziałem w NTV takiej kierownicy jak moja, przeważnie są to właśnie takie niskie ostro przygięte więc chyba takie były w oryginale, no chyba że były masowo zmieniane na niskie.
Ja mam odwrotny problem, wydaje mi się, że w mojej Devi jest wymieniona na niższą niż oryginalna. W czasie jazdy muszę być pochylony. Mam 180cm i wydaję mi się, że pozycja powinna być bardziej wyprostowana, turystyczna. Pomierzę jutro moją i wrzucę wymiary do tematu.
_________________ odważni nie żyją wiecznie - ostrożni nie żyją wcale
Niezbyt mi ten ster się podoba, jest trochę za prosta i za długa, gdyby była trochę bardziej podgięta do kierowcy to mogłaby być nawet fajna
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 17:55 ]
Właśnie znalazłem gościa na tym forum, który chwalił się moją hondą w 2009 r. I już wiem, że kierownica była zmieniana.
No więc pomierzyłem. Moja kierownica jest czarna, ma ok. 74 cm długości nie licząc ciężarków. Wysokość równolegle ok 13cm, długość tych ugięć ok 15 cm, a podstawa ok 20 cm. Pytanie, czy to oryginał ?, bo muszę jeździć trochę pochylony. Wolałbym bardziej wyprostowany. Może ktoś z Devi mając pewność, że ma oryginał lub jeździ wyprostowany pomierzył by i dał znać.
Pozdrawiam Radom, miasto w którym spędziłem sporo dzieciństwa.
Niestety nie mam fotki kierownicy żeby dokładnie opisać na zdjęciu. Wydaje mi się, że gdyby była wyższa niż te 13cm o jakieś 5-7cm to by stykło.
Nie jestem z Radomia, ale moja mama pochodziła z Radomia, miałem i mam tam sporo rodziny. Jako małolat spędzałem wakacje na Dalekiej, Zamłyniu, Zakrzewie itp. Jednak teraz kontakty się trochę pourywały. Jak to w życiu.
A co do kiery, to wymiary masz takie jak ja mam, czy takie jak chciałbym mieć ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum